Főoldal Filmek Kang, a Hódító szerepéről beszélt Kevin Feige, és hogy hol foglal helyet az MCU-ban
Filmek

Kang, a Hódító szerepéről beszélt Kevin Feige, és hogy hol foglal helyet az MCU-ban

A Marvel Studios vezetője arról beszélt, hogy milyen szerepet szánnak Kangnak, a Hódítónak a következő években.

483
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

A Marvel Moziverzum 5. fázisa egy kvantum méretű robbanással indul két hét múlva A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmben. Meglepő választásnak tűnhet, hogy miért Scott Lang történetével vezetik fel az MCU következő – és talán izgalmasabb – fázisát, de erre a kérdésre a Marvel Studios elnöke korábban már válaszolt.

“Az ötödik fázist a Hangyával akartuk kezdeni, mert kiérdemelte ezt a pozíciót” – mondta Feige az Empire magazinnak adott interjújában. “Hogy ne egyszerűen csak a háttérember vagy egy komikus felmentő legyen, hanem elfoglalja helyét az MCU pódiumának elején”.

Persze többről van itt szó, és az, hogy Hangyával kezdődik az új fázis, egyben azt is jelenti, hogy eddig nem látott veszélyekkel kell megbirkóznia. Ez a fenyegetés nem is lehetne nagyobb, mint Kang, a Hódító, aki a The Multiverse Saga főellensége. Kang egy időutazó, multiverzumokban élő despota, aki a Kvantumbirodalomban ragadt, és egészen addig “raboskodott” ott, amíg el nem jött a megfelelő pillanat, hogy kiszabaduljon, s azok meghódításával, pusztulást hozzon a világokra.

Kang kézenfekvő választás volt, hiszen a Multiverzummal van dolgunk. Kang lehetővé tette számunkra, hogy valami nagyon rosszat csináljunk. Kang egy egészen másmilyen főgonosz, aki ugyanúgy háborúzik a variánsaival, mint a Föld leghatalmasabb hőseivel. Kang egy nagyon erős karakter, de egy olyan helyzetben találkozunk a karakterrel, mikor vissza kell szereznie a hatalmát. Van egy hajója és egy eszköze, amivel bárhová és bármikor eljuthat, ha sikerül bekapcsolnia azt. Bárcsak ismerhetné azokat a zseniális tudósokat, akiknél ott van a Pym-részecske…

Kevin Feige

Kangot, a Hódítót a csodálatos Jonathan Majors játssza, akit Feige nem győzőtt dicsérni az interjúban. A színész nagyszerűen játssza a karakterét, zsenialitása miatt pedig könnyű dolga volt a Marvel csapatának, hogy mélyebbre ássanak Kang múltjában. A főgonosszal már találkoztunk 2021 nyarán a Disney+ Loki sorozatában, két hét múlva visszatér, és az elkövetkező években is velünk marad, sőt, ő lesz a következő Bosszúállók-film főellensége is.

“Az a csodálatos Jonathanban, hogy lényegében ő egy kaméleon, aki sokféle személyiséget képes felvenni, és pontosan erre volt szükségünk, amikor Kangot elképzeltük. Jó móka, mert nem tudhatjuk pontosan, hol és milyen formában fog felbukkanni. Jonathan nagyon elfoglalt lesz a következő években.” – árulta el Feige.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy A Hangya és a Darázs: Kvantumánia után melyik projektben tér vissza Kang, de Majors legnagyobb szerepére 2025-ben kerül sor, ugyanis akkor mutatják be a Bosszúállók: A Kang-dinasztia című filmet. Bár a sztorit nem ismerjük, de valószínűleg egy évvel később visszatér a Bosszúállók: Titkos háború című filmben.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események