Főoldal Filmek Kevin Feige pofonegyszerű választ adott, miért A Hangya és a Darázs: Kvantumánia vezeti fel az MCU 5. fázisát
Filmek

Kevin Feige pofonegyszerű választ adott, miért A Hangya és a Darázs: Kvantumánia vezeti fel az MCU 5. fázisát

Az első két rész mindig a Bosszúállók levezetője volt, most viszont az új fázist vezeti fel a harmadik film.

521
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

Eddig a Hangya korábbi részei többnyire szépségtapaszként szolgáltak a Bosszúállók: Ultron kora és a Bosszúállók: Végtelen háború eseményei után. A Hangya és a Darázs eseményei során még csak utalást sem kaptunk arra, hogy az univerzumban Thanos harácsolásba kezdett, egészen a stáblista alatti jelenetig, amelyben Scott Lang a Kvantumbirodalomban rekedt – mert Hope van Dyne és Hank Pym elporladt.

Most viszont nagy változás történt, mivel a Marvel Moziverzum következő, az ötödik fázisát vezeti fel a franchise harmadik része. A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige elárulta, hogy miért találták méltónak a harmadik részt, hogy elindítsa az 5. fázist, miközben Peyton Reed rendező és Jeff Loveness író is megszólalt.

A Hangya gyorsan az MCU fontos és szerethető karaktere lett, és kulcsfontosságú szerepet játszott olyan filmekben, mint az Amerika kapitány: Polgárháborúban vagy a Bosszúállók: Végjátékban. Az Empire magazinnak Feige elmondta, hogy pontosan a kulcsfontosságú szerepek miatt kap most lehetőséget Scott és Hope van Dyne, hogy megadják az MCU 5. fázisának alaphangját.

Az ötödik fázist a Hangyával akartuk kezdeni, mert kiérdemelte ezt a pozíciót. Hogy ne egyszerűen csak a háttérember vagy egy komikus felmentő legyen, hanem elfoglalja helyét az MCU pódiumának elején.

Kevin Feige

A folytatásban Hangya az MCU új nagy gonoszával, Kanggal, a Hódítóval kerül szembe. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia feltehetően nagyon fontos szerepet játszik a folytatásban, hatással lesz többek között a Bosszúállók: A Kang-dinasztia cselekményére. Peyton Reen rendszerő szerint itt volt az ideje, hogy Scott mutasson valami újat.

“Már nem San Francisco utcáin rohangálunk” – kezdte a rendező. “A Marvel történetének egyik legerősebb gonosztevőjével harcolunk, és talán ezeket a Bosszúállókat várnánk legkevésbbé, hogy elsőként szálljanak szembe ezzel a gazfickóval”. Vagy ahogy Jeff Loveness forgatókönyvíró fogalmaz: “Az első beszélgetésünk az volt, hogy mi van, ha Hangya véletlenül egyedül kap szerepet egy Bosszúállók-filmben”.

A Marvel Moziverzum 5. fázisát elindító filmben a hőstársak, Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak. Olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia országos bemutatója 2023. február 16.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.