Főoldal Filmek A Netflix ismertette, hogyan szeretnének véget vetni a jelszómegosztásnak
Filmek

A Netflix ismertette, hogyan szeretnének véget vetni a jelszómegosztásnak

A Netflix elárulta, hogyan lép fel, hogy megosszuk a jelszavunkat, de vajon működőképes elképzelés?

465
Netflix

A Netflix nyilvánosságra hozta a nagy tervét, hogy miként szeretné megakadályozni a jelszómegosztást a felhasználók között. A célja elkerülni, hogy a nem egy háztartásban élő személyek megosszák másokkal a jelszavakat.

A streamingszolgáltató frissítette a Gyakori Kérdéseket, hogy hogyan kíván fellépni a fiókmegosztás ellen. A konkrétumok országonként változnak, de egyértelműen nagy figyelmet szentelnek a jelszómegosztásra a jövőben, hogy ki és milyen eszközről használja a platformot. A felhasználóknak 31 naponként a fő vagy elsődleges tartózkodási helyükről Wi-Fi-n keresztül be kell majd lépniük a Netflixre, hogy igazolják az állandó tartózkodásukat.

Jelenleg az amerikai és brit felhasználóknak szóló bejegyzés szerint ellenőrizni kell minden olyan eszközt, amelyek nem otthonról kapcsolódnak a Netflixhez, vagy amelyek az előfizető elsődleges tartózkodási helyén kívül esnek, vagy hosszabb ideig próbálnak hozzáférni egy fiókhoz. A Costa Rica-i Súgóközpont szerint az eszközöknek 31 naponként legalább egyszer csatlakozniuk kell a szolgáltatás platformjához Wi-Fi hálózaton keresztül, ami azt jelenti, hogy valamit meg kell nézni a Netflixen.

IP-címek, eszközazonosítók és fióktevékenységek alapján ellenőrzi majd a vállalat, hogy a bejelentkezett eszköz valóban az elsődleges helyszínről kapcsolódnak a szolgáltatáshoz. Ha bebizonyosodik, hogy egy eszköz egy másik helyről, az otthonunkon kívülről fér hozzá a szolgáltatáshoz, akkor a Netflix letilthatja a hozzáférést.

Az utasításban szerepel egy olyan bekezdés is, amennyiben Ön a felhasználói fiók tulajdonosa, és két hely között ingázik, és hét egymást követő napon a másik helyszínről lép be a fiókba, akkor a Netflix egy ideiglenes jelszót fog küldeni, amivel használhatjuk majd a felületet. Alternatív megoldásként, ha az elsődleges tartózkodási hely megváltozott, akkor azt bármikor szerkeszthetjük.

Az ügyfelek egy második tagot is hozzáadhatnak a fiókjukhoz, ha meg akarják osztani a Netflix-fiókjukat valakivel, akivel nem egy háztartásban élnek. A tagok egy profilt is áthelyezhetnek egyik fiókból a másikba, és még a személyes adataikat is megtarthatják a költöztetéssel.

Március végéig több országban is bevezetik a fiókmegosztásra vonatkozó korlátozásokat és a további tagsági díjakat, hogy az olyan “kölcsönzőket”, akik most “ingyen” élvezik a szolgáltatás nyújtotta szórakozási lehetőségeket, előfizessenek a Netflixre, és gyarapodjék a felhasználói bázis.

Még most nehéz megmondani, hogy mindez a gyakorlatban hogyan is fog működni, mennyire fogja megállni a helyét. A médiaszolgáltató és produkciós céget 1997-ben alapította Reed Hastings és Marc Randolph a kaliforniai Scotts Valleyben. Kezdetben DVD-kölcsönzési szolgáltatást kínált postai úton, majd 2007-ben bővült a streaming videotartalmakkal. Ma a Netflix a világ egyik legnagyobb streaming szolgáltatója.

Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley
Filmek

A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley után jöhet az 5. rész?

Júliusban érkezik a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley.

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.