The Last of Us

Két új rendező csatlakozott a The Last of Us sorozatadaptációhoz

Nemzetközi rendezők érkeztek a forgatásra.

Ahogy arról már pár napja beszámoltunk nektek, a nagysikerű The Last of Us című videojáték sorozatadaptációját nyár elején kezdik forgatni Kanadában, s előreláthatóan a munka egy évig fog tartani. A sorozat forgatókönyvén az a Craig Mazin dolgozik, akinek a Csernobil című sorozatot is köszönhetjük, illetve Neill Druckmann, a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója is részt vesz a munkában.

Először még úgy volt, hogy Johan Renck készíti majd a sorozat pilot epizódját, de már tavaly év végén kiderült, hogy végül nem ő kapja ezt a nehéz feladatot. Hanem az Oscar-díjra is jelölt Kantemir Balagov fogja szállítani az HBO-nak a bevezetőt. A Variety beszámolója szerint pedig újabb két elismert rendező kap helyet a stábban, Jasmila Žbanić és Ali Abbasi.

A bosnyák filmrendező, Žbanić legújabb filmje, a Quo Vadis, Aida?, ami a legjobb nemzetközi film kategóriában kapott jelölést a 93. Oscar-gálán. Maga a rendező jelölést kapott még a 74. Brit Filmakadémiai díjkiosztóján is a legjobb rendezőnek járó kategóriában. A másik rendező, Abbasi két nagy visszhangot kiváltó filmmel hívta fel magára a figyelmet a közelmúltban. Az egyik a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Határeset című romantikus-fantasy volt. Ahogy már írtuk a bevezetőben is, a pilot részért a Beanpole rendezője, Kantemir Balagov felel, de nem tudni, hogy az első rész után visszatér-e még, és ha igen, hány részt forgat, ahogy a két új direktor esetében sem világos.

Úgy egy évvel ezelőtt jelentette be az HBO, hogy a nagysikerű The Last of Us című videojátékból adaptációt készít, s sorozat formájában fogják elmesélni az első rész történéseit. Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Nem olyan rég pedig az is kiderült, hogy a Terminátor: Sötét végzetből a REV-9-es robotot alakító Gabriel Luna fogja életre kelteni Joel testvérét, Tommyt.

A készítők korábban elárulták, hogy a sorozatnál igyekeztek hűek maradni az alaphoz, de egyes részeknél kénytelenek voltak elkanyarodni a megismert eseményektől. Bizonyos dialógusok ismerősek lesznek a játékosoknak, hiszen azokat egytől-egyig átemelték a videojátékból. A készítő olyan példákat hozott fel, minthogy a játék akcióközpontú volt, tele volt olyan mechanikákkal, amiket meg kellett tanítani a játékosoknak, ám ezek többsége bénán mutatna a sorozatban. Így kevesebb erőszakot kapunk majd az adaptációban, szóval a szolgáltató inkább arra ösztönözte a készítőket, hogy az erőszakos részeknél úgy próbálják elkészíteni a szériát, hogy helyettük inkább a karakterek drámájára fókuszáljanak.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Total
30
Shares
Previous Article
Warner Bros.

A Warner Bros. felhagy a DVD és Blu-ray megjelenésekkel jövőre?

Next Article
She-Hulk

Az első kép Tatiana Maslany karakteréről, igaz még Jennifer Waltersként mutatkozott a She-Hulk forgatásán

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!