Főoldal Sorozatok Két új rendező csatlakozott a The Last of Us sorozatadaptációhoz
Sorozatok

Két új rendező csatlakozott a The Last of Us sorozatadaptációhoz

Nemzetközi rendezők érkeztek a forgatásra.

164
The Last of Us

Ahogy arról már pár napja beszámoltunk nektek, a nagysikerű The Last of Us című videojáték sorozatadaptációját nyár elején kezdik forgatni Kanadában, s előreláthatóan a munka egy évig fog tartani. A sorozat forgatókönyvén az a Craig Mazin dolgozik, akinek a Csernobil című sorozatot is köszönhetjük, illetve Neill Druckmann, a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója is részt vesz a munkában.

Először még úgy volt, hogy Johan Renck készíti majd a sorozat pilot epizódját, de már tavaly év végén kiderült, hogy végül nem ő kapja ezt a nehéz feladatot. Hanem az Oscar-díjra is jelölt Kantemir Balagov fogja szállítani az HBO-nak a bevezetőt. A Variety beszámolója szerint pedig újabb két elismert rendező kap helyet a stábban, Jasmila Žbanić és Ali Abbasi.

A bosnyák filmrendező, Žbanić legújabb filmje, a Quo Vadis, Aida?, ami a legjobb nemzetközi film kategóriában kapott jelölést a 93. Oscar-gálán. Maga a rendező jelölést kapott még a 74. Brit Filmakadémiai díjkiosztóján is a legjobb rendezőnek járó kategóriában. A másik rendező, Abbasi két nagy visszhangot kiváltó filmmel hívta fel magára a figyelmet a közelmúltban. Az egyik a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Határeset című romantikus-fantasy volt. Ahogy már írtuk a bevezetőben is, a pilot részért a Beanpole rendezője, Kantemir Balagov felel, de nem tudni, hogy az első rész után visszatér-e még, és ha igen, hány részt forgat, ahogy a két új direktor esetében sem világos.

Úgy egy évvel ezelőtt jelentette be az HBO, hogy a nagysikerű The Last of Us című videojátékból adaptációt készít, s sorozat formájában fogják elmesélni az első rész történéseit. Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Nem olyan rég pedig az is kiderült, hogy a Terminátor: Sötét végzetből a REV-9-es robotot alakító Gabriel Luna fogja életre kelteni Joel testvérét, Tommyt.

A készítők korábban elárulták, hogy a sorozatnál igyekeztek hűek maradni az alaphoz, de egyes részeknél kénytelenek voltak elkanyarodni a megismert eseményektől. Bizonyos dialógusok ismerősek lesznek a játékosoknak, hiszen azokat egytől-egyig átemelték a videojátékból. A készítő olyan példákat hozott fel, minthogy a játék akcióközpontú volt, tele volt olyan mechanikákkal, amiket meg kellett tanítani a játékosoknak, ám ezek többsége bénán mutatna a sorozatban. Így kevesebb erőszakot kapunk majd az adaptációban, szóval a szolgáltató inkább arra ösztönözte a készítőket, hogy az erőszakos részeknél úgy próbálják elkészíteni a szériát, hogy helyettük inkább a karakterek drámájára fókuszáljanak.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us
Sorozatok

Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása

Jó hírrel szolgált a The Last of Us sorozatadaptáció alkotója a 2....

HBO Max
Filmek

Novemberben az HBO Max kínálatából a következő műsorok kerülnek ki

A Transformers-rajongóknak nem marad sok idejük újranézni a filmeket, mert az HBO...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?