Wide Screen
Image default
BRÉKING Játékok

[GDC 2019] A Google beszáll a videójátékok birodalmába

Egészen új szemszögből tekintenek a játékokra, eddig konzolon elérhetetlen minőségben.

Egészen új szemszögből tekintenek a játékokra, eddig konzolon elérhetetlen minőségben.

Eljött a nap, amit a játékos társadalom várt, végre hivatalosan is bejelentkezett a Google, igaz nem egy konzol keretein belül. A Stadia egy új megközelítés játékos szemszögből, hiszen nem egy kézzel fogható hardver, hanem egy streaming szolgáltatás. A célja, hogy az emberek bármilyen platformon játszhassanak magas minőségben. Legyen az mobil, tablet, TV vagy akár egy egyszerű számítógép. Valójában nem egy szigorúan vett platform, hiszen mint észrevehettük inkább maga a szerverpark a Stadia lényege.

A prezentációból láthatóan ugyan olyan jól ment az Assassin’s Creed Odyssey Mobilról mint PC-ről. Elérte a két elvárt számot is, hiszen a szolgáltatás támogatni fogja a 4K 60FPS-t szinte nulla lag mellett. Az amerikai óriáscég állítása szerint a Stadia majdnem kétszer olyan erős mint az Xbox One X vagy a PS4 Pro. Az egyedüli hardver amire a Google Chrome-on kívül szükség van az a kontroller. Ez, ahogy a találgatásaink is írták, egy erősen a Dualshockra hasonlító irányító eszköz, melyen megtalálható a Google Assistant gomb.

A Stadia működéséről azt nyilatkozták, hogy szinte azonnali. Például ha valaki lát egy videóst streamelni YouTubeon és ő is szeretne játszani azzal a játékkal szimplán nyomjon rá a play now gombra és 5 másodpercen belül indul is a cím, mindenfajta telepítés és letöltés nélkül. 

További részletek hamarosan…

 

Még több a témában...

Egy ideig nélkülözniük kell az Xbox és a PlayStation tulajoknak a Serious Sam 4-et

Fonyódi Dávid

Júliusban támad a Ubisoft E3-at helyettesítő showja

Sinka Tamás

A Paris Games Week és a Tokyo Game Show is elmarad

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat