Stúdióbezárások kezdődtek a Google Stadia háza táján

Két saját tartalomgyártó fejlesztőbrigád is lapátra került a bezárások után.

Egészen telített piacon próbál szerencsét a Google, ugyanis a Microsoft és a Sony mellett nincsen igazán lefedetlen rés a játékok világában. Egy kisebb akadt, amit szokás szerint a Nintendo tökéletesen betöltött, élnek-virulnak és a Switch eladások szárnyalnak. Az otthoni konzolok tekintetében viszont nem nagyon tud párja lenni a két fentebb felsorolt óriásnak.

Nem is csoda hát, hogy a Stadia nem tudott elterjedni. Normális piaci rés nem igazán volt és még az emberek internetelérése és a sebessége sem igazolja a Google elképzeléseit, miszerint a konzolokat ki tudná váltani a streaming. Teljes áron szeretnének egy, az emberek által megfoghatatlan „konzolra” árulni egy szintén megfoghatatlan játékot. Nem is igazán vált be ez a tervük, így most két saját tartalmat gyártó stúdiót is bezárattak.

A mindig jól tájékozott Kotaku információi alapján több mint 150 ember került elbocsátásra, többek között az Assassin’s Creed-ért és az Assassin’s Creed 2-ért felelős Jade Raymond is. Az arculatváltás azt is jelenti, hogy az új tervek szerint fel szeretnének inkább ajánlkozni különböző nagyobb stúdióknak, hogy ők legyenek a streaming partnereik. 

Nagyon kíváncsiak vagyunk mi lesz velük, ugyanis a piacról a legtöbbet jelenleg az tudja elmondani, hogy hiába olcsóbb a digitális PS5, mint a lemezmeghajtós változata, az utóbbira van nagyobb kereslet. Ráadásul a Microsoft is pályázik a streaming pozícióra a Project Xcloud-dal, ami egy sokkal ígéretesebb próbálkozás, mint a Google Stadia-ja.

Total
2
Shares
Previous Article
Thor Űrlord

Több forgatási kép jelent meg a Thor: Love and Thunder főszereplőiről, köztük Thorról, Űrlordról, Nebuláról, Kraglinról és még a Vihartörőről, de hol marad Natalie Portman?

Next Article
A csodálatos Pókember

A jelek szerint Andrew Garfield a Pókember 3. forgatás közelében tartózkodik

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!