Főoldal Filmek Mennyi pénzből gazdálkodtak a Lázadók a Birodalom ellen vívott csatában?
Filmek

Mennyi pénzből gazdálkodtak a Lázadók a Birodalom ellen vívott csatában?

A Birodalom minden tekintetben túlerőben volt a Lázadókkal szemben.

345
Zsivány Egyes

Valószínűleg sokakat foglalkoztatott már a téma, hogy a Lázadók mennyi pénzből gazdálkodtak a Birodalom mérhetetlen vagyonával szemben? Erre kaptunk most választ Star Wars legújabb képregényszámában, hogy a Galaktikus Polgárháború alatt mennyi kredit állt rendelkezésére a Lázadók Szövetségének.

A Birodalom többször is túlerőben volt, gondoljunk csak a félelmetes Halálcsillagra vagy az óriási hajóflottára. A pénzügyi jelentés fokozza a Lázadás diadalát a Birodalommal szemben, hogy mennyire kevés összegből gazdálkodhattak, ahogy megtudtuk a Marvel Comics legújabb, Charles Soule és Madibek Musbekov által írt Star Wars #45-ös számában.

A Lázadók Szövetségének legfontosabb vezetőjét, Mon Mothmát elfogták. A fogvatartói váltságdíjat követelnek, az emberrablók emellett azzal is fenyegetőznek, hogy ha nem fizetnek, akkor átadják a Birodalomnak Mon Mothmát.

mon motham kidnap and ransom in star wars 45

Amint megkapják az üzenetet, a Lázadás központi vezetői tanácskozni kezdenek a következő lépésről, hogy mi tévők legyenek, hiszen nem áll rendelkezésükre annyi kredit. Ebből azt is megtudtuk végre, hogy A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér eseményei között nagyságrendileg mennyi pénz állt rendelkezésre a Lázadóknak.

Ackbar admirális elmondja, hogy a Lázadó Szövetségének minden pénzére szükségük lesz, ha szeretnénk kifizetni a 200 millió kredites váltságdíjat Mon Mothmáért. Ebből még nem következik, hogy a kifizetés után nem maradna semmi, amiből harcolhatnának a Birodalommal szemben, de nehéz helyzetbe kerülnének. A 200 millió kredit egy lélektani felsőhatár volt, amit a Lázadók megengedhettek maguknak. Végül nem kellett megfizetni a váltságdíjat, mert Lando Calrissian információkkal szolgált, s egy mentőakció során kimenekítették a vezetőt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.