Wide Screen
Image default
Filmek

Holnap hajnalban a Disney magáénak tudhatja a 21th Century Fox vállalatot

Már tavaly eldőlt, hogy a Disney felvásárolja a 21th Century Fox vállalatot, de egészen a mai napig elhúzódtak a tárgyalások és a procedúrák.

Már tavaly eldőlt, hogy a Disney felvásárolja a 21th Century Fox vállalatot, de egészen a mai napig elhúzódtak a tárgyalások és a procedúrák.

Már csak pár óra választja el a Disneyt attól, hogy hivatalosan is kimondhassa: felvásárolta a 21th Century Fox vállalatot. A részvényesek kezdetben arról beszéltek, hogy a Disney és Fox házasság 2018 év végén teljesen lezárul, ez azonban a kelleténél kissé több időbe került, de ahogy azt a korábbi közleményükben jelezték, március közepére pontot tesznek az i-re.

A 21th Century Fox hajnalban egy hivatalos sajtóközleményben tudatta a világgal, hogy a fúzió keleti parti idő szerint március 20-án 12 óra 2 perckor létrejött a két vállalat között, így holnaptól a The Walt Disney joggal mondhatja magáénak a 20th Century Fox filmstúdiót és a vele járó filmes jogokat, köztük az X-Meneket és a Fantasztikus Négyes jogait.

Ennek az ügyletnek a hatásairól még korai beszélni, hiszen messze vagyunk attól, hogy a Disney Alien, Predator vagy bármi a Fox tulajdonában álló franchise joggal filmet forgasson, de nem hagyhatjuk szó nélkül a Marvel Studiost, ahol Kevin Feige és csapata már alighanem tűkön ülnek, hogy elkezdjenek dolgozni az új Marvel karaktereken, hiszen a törvény értelmében mindeddig nem agyalhattak egy Fox tulajdonában álló karakteren sem. Hamarosan tisztább képet kaphatunk arról, hogy mit terveznek a Marvelnél, miként vezetik fel az X-Meneket és a Fantasztikus Négyes karaktereit a Marvel Moziverzumban.

Talán ezzel válaszokat kapunk arra a kérdésre is, hogy a Marvel Studios mivel készül a negyedik fázisra, ugyanakkor a Disney elnök vezérigazgatója, Bob Iger korábban megerősítette, hogy az ügylet semmiféle hatással nem lesz a már bejelentett Fox alkotásokra, hiszen azokat a mikiegeres ház 20th Century Fox és a Fox Searchlight feliratok alatt továbbra is bemutatják.

Még több a témában...

KÖNYVAJÁNLÓ: A Szukits kiadónak köszönhetően a Nagy Marvel regénysorozat már előrendelhető

Kiss Zita

Ellepték a Fekete Özvegy-film főszereplői, Natasha, Yelena és Kiképző a magazinok lapjait

Kévés Bence Mihály

Cate Shortland úgy fogalmazott, hogy a Fekete Özvegy-film átadja a stafétabotot Florence Pugh karakterének, Yelena Bolevának

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat