Wide Screen
Image default
Filmek

Jövő héten lezárhatják a Disney és Fox házasságot

Várhatóan már jövő héten pont kerül a Disney-Fox ügyre, tehát a mikiegeres cég kezébe kerül a 20th Century Fox.

2017. november 6-án olvashattunk először arról, hogy a The Walt Disney tárgyalásokat folytat a 21th Century Fox részvényeseivel, a 20th Century fox anyavállalatával arról, hogy felvásárolja Hollywood legnagyobb múlttal bíró filmstúdióját. A felvásárlással nemcsak a filmes jogokra tett szert a Disney, hanem a televíziós és a média jogokra is.

Bob Iger a Disney elnök vezérigazgatója úgy nyilatkozott a The Hollywood Reporternek, hogy az üzlet már majdnem teljesen lezárult, és reményei szerint március 20-ára teljesen lezárják a felvásárlást. Sokáig úgy tűnt, hogy a Comcast beleszólhat a felvásárlásba, mikor rálicitáltak a Disneyre, azonban a Disney nem hagyta annyiban a dolgot, minden áron szerették volna megszerezni a Foxot, s végül 71,3 millió dollárért kelt el a 21th Century Fox.

Úgy tűnik tehát, hogy Kevin Feige és csapata hamarabb kezdhet el dolgozni az újonnan megszerzett Marvel karakterekkel, mint gondolták, bár a Marvel Studios elnöke korábban elárulta, hogy a Bosszúállók: Végjáték bemutatójáig nem fogják bejelenteni a következő filmeket, tehát bőven akad idejük átbeszélni a részleteket. A Marvel hősökön kívül a Disney olyan más franchiseokra tett szert, mint az Avatar, A majmok bolygója, a Predator, a Die Hard, a Kingsman, a Jégkorszak és az Éjszaka a múzeumban. Tévésorozatok tekintetében pedig a Simpson család, az X-Akták, a Family Guy, a Légió és az Amerikai horror történet.

Még több a témában...

Leia halála megtöri Kylo Ren-t a Star Wars 9-ben?

Star Wars Hungary

A Sony 2020-ban két Marvel-filmet is bemutat

Kévés Bence Mihály

Egy Star Wars 8 rajongó teóriája szerint Snoke lehet „Az utolsó jedi”

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább