Wide Screen
Image default
Filmek

A Disney még nem dolgozik egy X-Men tévésorozaton sem

A sok Marvel minisorozat ellenére úgy tűnik, hogy a Disney még nem dolgozik egy X-Men sorozaton sem.

A sok Marvel minisorozat ellenére úgy tűnik, hogy a Disney még nem dolgozik egy X-Men sorozaton sem.

A Disney tulajdonában álló Marvel Studios eddig nem dolgozhatott az X-Men és a Fantasztikus Négyes karakterekkel, mert azok ugye a 20th Century Fox tulajdonában álltak, azonban a Fox felvásárlással végre a jogok a jogos tulajdonoshoz kerülnek, így a jövőben az X-Menek is annak az univerzumnak a részét képezik, amit Marvel Moziverzumnak hívunk.

2017 év végén robbant a hír, miszerint a The Walt Disney szeretne szert tenni a 21th Century Fox tulajdonára. Később a Comcast is becsatlakozott a felvásárlásba, azonban nem bírta a lépést a mikiegeres céggel, és 2018-ban eldőlt, a Disneyé lesz a Fox, így a felvásárlással az említett jogok mellett olyan másokra tett szert a stúdió, mint az Avatar és az Alien franchise. A képregényrajongók legnagyobb örömére az üzlet azért is bír olyan nagy jelentőséggel, mert így az X-Menek és a Fantasztikus Négyes karakterei ott lehetnek a filmtörténelem legnagyobb univerzumában.

A felvásárlás jelenleg is tart, de a legújabb hírek szerint március végére lezárul minden ügylet, így most a legfontosabb kérdés, hogy Kevin Feige és csapata mikor kezd el dolgozni az új karakterekkel. Nos, a korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, hogy a Marvel még nem dolgozik egy X-Men vagy Fantasztikus Négyes sorozaton sem, bár márciusig még van idő, így akár a felvásárlás végén bejelentést is kaphatunk. Kevin Feige még a döntés előtt elárulta, hogy rendkívül izgatott, hogy új karakterekkel bővüljön a Marvel Moziverzum, azonban ahogy múlt hónapban is fogalmaztak, a Disneynek még nincs joga használni a karaktereket.

X-men Disney

A We Got This Covered arról számolt be, hogy a Marvel egy X-Men minisorozatot fontolgat, ami a Disney+ streamingszolgáltatáson válna elérhetővé, azonban az oldal forrása úgy tudja, hogy a stúdió egyelőre eldobta az ötletet, ugyanis jogilag a Disney és a Marvel nem dolgozhat olyan tévéműsoron vagy filmen, aminek karakterei másik stúdió tulajdonában állnak. Tehát, tavaly hiába kiáltották ki a Disneynek a Foxot, amíg tart a felvásárlási folyamat, addig a Marvel nem dolgozhat egy olyan sorozaton sem, amiben az X-Menek vagy a Fantasztikus Négyes karakterei érintettek.

Természetesen ettől függetlenül még elképzelhető, hogy a dolgozók nem hivatalos megbeszéléseket már folytatnak az új karakterekről, de aktívan még nem dolgozhatnak, mert azzal megsértenék az Egyesült Államok törvényét. Éppen ezért nem valószínű, hogy egy olyan nagy vállalat, mint a Disney kockára tenné az évszázad legnagyobb üzletét, és egyébként is, most úgy is a Bosszúállók: Végjátékra készülnek, illetve a már bejelentett minisorozatokra fókuszálnak, amiket év végén látunk az akkor induló Disney+ platformon. Nyilvánvaló a cél az, hogy ezeket a karaktereket is bemutassák a Marvel Moziverzumban, és bár a minisorozatok gyártása jóval rövidebb időt emésztenek fel, mint a filmeké, a hosszútávú cél az, hogy az X-Menek csatlakozzanak a filmekhez, és később akár spin-off sorozatokban is feltűnhetnek majd. Egyszóval a Disneynek nem kell rohanni az új karakterek után, akad egyéb teendő 2019-re.

Még több a témában...

Giancarlo Esposito véleménye szerint karrierje következő lépcsőfoka egy Marvel Studios felkérés lehet

Kévés Bence Mihály

KÖNYVAJÁNLÓ: A Szukits kiadónak köszönhetően a Nagy Marvel regénysorozat már előrendelhető

Kiss Zita

Ellepték a Fekete Özvegy-film főszereplői, Natasha, Yelena és Kiképző a magazinok lapjait

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat