A Disney megvásárolná a 20th Century Fox stúdiót

A legfrissebb hírek szerint a Disney tárgyal a 20th Century Fox stúdióval annak felvásárlásáról.

A legfrissebb hírek szerint a Disney tárgyal a 20th Century Fox stúdióval annak felvásárlásáról.

A CNBC azt állítja, hogy a The Walt Disney Company és a 20th Century Fox között hetek óta folynak megbeszélések. A lap úgy tudja, hogy a felvásárlás nem csak a filmstúdiót érintené, hanem beleértve a televíziós részlegét, köztük a Nation Geopgraphic csatornát, a FX Networks-öt, a Star és Sky nemzetközi platformokat is.

A hírek szerint az üzlet nem tartalmazná a Fox News hírcsatornát, a FOX internetes hálózatát, valamint a helyi (amerikai) rádióadásokat és a sportközvetítéseket. Érthető az ok, hogy a Disney miért nem tart igényt ezekre, hiszen nekik ott van az ABC és az ESPN csatornák. (Ebbe még az NFL-nek is lenne egy-két keresetlen szava, merthogy a Liga mindkét társasággal szerződésben áll, így viszont a Disney monopol helyzetbe kerülne, ami újabb botrányokat szülne.)

Hogy mit jelent mindez a rajongóknak?

Ha a mikiegeres cégnek sikerülne felvásárolnia a Fox-ot, akkor a jövőben olyan filmes jogok kerülnének a stúdió kezébe, mint a Deadpool, a Logan és A Fantasztikus Négyes, akikkel tovább bővíthetnék a Marvel Moziverzumot. Milyen klassz lenne már, ha a Bosszúállók oldalán látnánk Farkast, vagy éppen Deadpool dumagépet. De ezzel a Disney kezébe kerülne a James Cameron-féle Avatar franchise, az Alien univerzum, a Predator, a Kingsman, a Die Hard és A majmok bolygója franchise-ok. A felvásárlás azt is jelentené, hogy így végre teljes egészében a Disney birtokolná a Csillagok háborúja jogait, hiszen jelenleg osztozkodnia kell az eredeti trilógiából befolyt összegen a Fox-szal.

Total
0
Shares
Previous Article
Luke Skywalker

Mark Hamill megválaszolta, hogy Luke Skywalker átáll-e a Sötét oldalra

Next Article

WS Magazin 02 – Kylo Ren elárulta, hogy kik Rey szülei?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!