a
FőoldalFilmekA Comcast 65 milliárd dollárért venné meg a 20th Century Foxot

A Comcast 65 milliárd dollárért venné meg a 20th Century Foxot

A Comcast jócskán rálicitált a Disney első ajánlatára, és méghozzá ezt nem részvényekben tette meg, hanem készpénzben.

Lassan fél éve húzódik már a felvásárlási mizéria a Disney és a Fox között, de egy új versenyző a Comcast személyében keresztbe húzhatja a Disney számításait. Tegnap igazi bombahírnek számított, hogy az AT&T felvásárolja a Time Warner vállalatot 85,4 milliárd dollárért, ami már jóval azelőtt elkezdődött, hogy a Comcast szemet vetett volna a Foxra. (A Comcast annak a csoportnak a részét képezi, amire most az amerikai telekommunikációs cég kivetette hálóját.)

Az elmúlt hetekben több hír is megjelent, hogy háttérben a Comcast komoly ajánlatot tett a Foxért, csak azt nem tudtuk, hogy mennyit készek kifizetni a Fox film és televíziós részlegéért. A Deadline tegnapi cikke szerint a bíróság előtt helyt áll az AT&T ajánlata, így elkezdődhet a Time Warner felvásárlása, ami lehetőséget ad arra is, hogy a Comcast nyugodt szívvel fizessen 65 milliárd dollárt a Foxért, hiszen a hírek szerint több mint 85 milliárd dollárt fizetnek a Time Warnerért.

A Disney jelenlegi ajánlata 52,4 milliárd dollárnál áll, de hamarosan igazi licitháború veheti kezdetét, mert abban biztosak vagyunk, hogy ezt a Disney nem adja könnyen, és nagyon szeretnék megkapni a Fox tulajdonában lévő karaktereket. Michael Nathanson elemző úgy gondolja, hogy a Disney jóval nagyobb esélyekkel vág neki ennek a párharcnak, mint a Comcast, de hogy miként döntenek a részvényesek, azt csak július 10-én tudjuk meg.

Megosztás:
Cikk értékelése

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.