Főoldal Filmek A franchise leghosszabb része lesz a Furiosa: Történet a Mad Maxből
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Furiosa: Történet a Mad Maxből

Egy hónap múlva mozikban a Furiosa: Történet a Mad Maxből.

524
Furiosa: Történet a Mad Maxből
Forrás: Warner Bros.

George Miller a feje tetejére állította a filmgyártást a poszt-apokaliptikus világban játszódó filmjével, hogy képes volt olyan őrült akció-thrillert összehozni, mint a Mad Max és a folytatásai. A franchise eredeti részét még 1979-ben mutatták be, amelyhez összesen három folytatás készült, és a legutolsót 9 éve mutatták be a mozikban.

A Mad Max: A harag útja társszereplője hamarosan saját filmet kap. Láttunk már két nagy előzetest, és a jelenetek alapján nyugodt szívvel mondhatjuk azt, hogy Miller továbbra is csúcsformában van. Az Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth főszereplésével forgatott Furiosa: Történet a Mad Maxből őrületesen fest, a jelmezek, a díszletek és a pofásan megkoreografált jeleneteket (már ami átjött az előzetesekből).

Még nem kapott megerősítést, de az egyik legnagyobb pletykagyár, a The Hollywood Handle a közösségi médiában azt írta, hogy a film játékideje 2 óra 28 perces lesz. Ezt később egy másik oldal, a Cryptic4KQual megerősítette. Ezzel a közelgő előzményfilm lenne a leghosszabb a Mad Max-franchise-ban, megelőzve a 2015-ben bemutatott negyedik részt.

Hivatalos forrásból nem jött hír, csak hallomásból értesültek a játékidőről, de ettől függetlenül még lehet hiteles az információ. Az idővel kapcsolatban George Miller produceri partnere, Doug Mitchel nemrég azzal dicsekedett, hogy a film egyetlen 15 perces jelenetét 78 napig forgatták, és közel 200 kaszkadőr dolgozott a jeleneten minden egyes nap. A Stairway to Nowhere nevet kapta a jelenet forgatása, és állítólag fordulópontot jelent a Furiosa számára.

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...