Főoldal Filmek A Furiosa: Történet a Mad Maxből egyik 15 perces jelenetét 78 napig forgatták
Filmek

A Furiosa: Történet a Mad Maxből egyik 15 perces jelenetét 78 napig forgatták

Mindent beleadtak a Furiosa: Történet a Mad Maxből egyik akciójelenetének forgatásába.

500
Furiosa: Történet a Mad Maxből
Forrás: Warner Bros.

A mostani hír után még inkább várjuk a jövő hónapban érkező Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmet, amelynek van egy 15 perces akciójelenete, amit több mint 75 napig forgatott a stáb. A jelenet felvételéhez több száz kaszkadőrre volt szükség.

„A Furiosában van egy 15 perces szekvencia, amelynek felvételéhez 78 napra volt szükségünk” – árulta el a producer, Doug Mitchell a Total Filmnek adott interjúban. A produkció ezt a jelenetet „Stairway to Nowhere”-nek nevezte el.

„George-dzsal [Miller] voltak nagy beszélgetéseink arról, hogy miért is olyan hosszú ez a konkrét jelenetsor” – jegyezte meg Anya Taylor-Joy, aki a film főszerepében Charlize Theron Imperator Furiosa karakterének fiatalabb verzióját alakítja. A rövid jelenet nemcsak rengeteg napot emésztett fel, hanem közel 200 kaszkadőrre is szükség volt a forgatáson.

Taylor-Joy szerint a jelenet részletes és vizuális magyarázattal szolgál majd arra a kérdésre, hogy Furiosa milyen tehetséges, tudatos és ravasz a csatában.

Azért, mert képességek halmozódása látható egy csata során, és ez nagyon fontos ahhoz, hogy megértsük, mennyire találékony Furiosa, de a küzdeni akarását is reprezentálja. Ez a leghosszabb szekvencia, amit valaha forgattunk. Azon a napon, amikor befejeztük, mindenki kapott egy Stairway to Nowhere nevű bort!

Anya Taylor-Joy

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.

A Furiosa: Történet a Mad Maxből világpremierjére május 15-én kerül sor a Cannes-i Filmfesztiválon, majd május 23-tól már a mozikban is megtekinthető lesz.

Furiosa
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...