Főoldal Filmek Chris Hemsworth őrülten élvezte a Furiosa: Történet a Mad Maxből munkálatait
Filmek

Chris Hemsworth őrülten élvezte a Furiosa: Történet a Mad Maxből munkálatait

George Miller nagy szabadságot adott a színésznek.

367
Furiosa: Történet a Mad Maxből
Forrás: Warner Bros.

Chris Hemsworth idén sem lassít, sőt szó szerint több filmben is felpörgeti a motorokat. Októberben majd Optimusz fővezérként, de előbb még az őrült Dementus szerepében szántja végig a vásznakat. Már a mozikban a Furiosa: Történet a Mad Maxből című film, melyben a címszereplő ellenében száll harcba hatalmas és őrülten új verdák fedélzetén a kietlen, apokalipszis sújtotta világban.

A premier kapcsán a Variety-vel beszélgetve a színész kiemelte, hogy meglepően jó érzés ezúttal a hősök helyett a másik oldalt erősíteni, igaz a Mad Max világa sosem volt ennyire egyszerű.

„Bármennyire is beteg és nyakatekert karakter, nagyon élveztem. Mondjuk nem tudom, ez milyen képet fest rólam.” A színész, aki mostanában jellemzően hősök vagy elit harcosok feladatait veszi nyakába, örömmel mélyedt bele az új kihívásba, mindezt a kiváló forgatókönyvnek és a film rendezőjének, George Millernek köszönte, aki kreatív teret engedett neki a kibontakozáshoz. „Ez egy olyan forgatókönyv volt, amely lehetőséget adott arra, hogy olyasmit csináljak, amit még sosem csináltam, ráadásul egy olyan emberrel, aki ilyen mélységben és ilyen tudással rendelkezik a világról. Ugyanakkor teljesen nyitott volt az én értelmezésemre a karakterről, és üdvözölte az ötleteimet.”

Hemsworth bővebben is beszélt Millerrel való munkakapcsolatáról, hangsúlyozva, hogy más franchise-okban általában ritkán engedik meg a színészeknek a szabadságot. „Gyakran dolgozol olyan emberekkel, akik a szakma legsikeresebbjei, akiknek nagy a hatalmuk és azt mondják neked, hogy csak állj be a sorba. És azért teszed, mert ők talán jobban tudják” – magyarázta. „De ilyen alázatot hallani valakitől, aki ilyen pozícióban van, üdítő. George-ban egy csepp ego sincs.”

Miller korábban bevallotta, hogy eredetileg Hemsworth még csak tervben sem volt Dementus szerepére, s teljesen máshogy képzelte el a karaktert ő maga is, de későbbi találkozásaik alkalmával maga a színész győzte meg. „Nagyon meglepett, hogy milyen mélyen látta a munkát, a világot úgy egyébként, s önmagát, ezek kijöttek a beszélgetésünkkor. Az volt az érzésem, hogy egy sokkal összetettebb, átgondoltabb emberrel találkoztam, mint amilyennek valaha is elképzeltem.”

A franchise eredeti részét még 1979-ben mutatták be, amelyhez összesen három folytatás készült, és a legutolsót, A harag útját, 9 éve láthattuk a mozikban. A Furiosa: Történet a Mad Maxből az eddigi leghosszabb rész lesz, a maga két és fél órájával.

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: Anya Taylor-Joy átveszi Charlize Theron szerepét, s nekivág a sivatagnak. A Furiosa: Történet a Mad Maxből már a mozikban!

Furiosa: Történet a Mad Maxből
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...