Wide Screen
Image default
Sorozatok

Csaknem ekkora milliós költségvetésből készülnek a Disney+ Marvel-sorozatai

Már csak hetek vannak hátra a Disney+ streamingszolgáltató rajtjától, ami a jövőben számos Marvel-sorozatnak ad majd otthont.

A Disney saját streamingszolgáltatása nem pusztán a gyerekműsoroknak és mozifilmeknek ad majd otthont, de olyan exkluzív tartalmakat is kínál a rajongóknak, mint élőszereplős Star Wars-sorozatok, ezenfelül pedig számos Marvel Moziverzum sorozatot mutatnak be, köztük a WandaVision, a The Falcon and the Winter Solider, a Hawkeye, valamint a Loki-sorozat is ezen a felületen lesz elérhető a következő években, de az ismert karaktereken kívül újak is megfordulnak majd, mint Ms. Marvel, Moon Knight és a She-Hulk.

A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, hogy a Marvel Studios még nagyobb költségvetésből készíti a minisorozatait. Az év elején megjelent cikkben még nagyságrendileg 100 milliós költségvetésről beszéltek, dacára a legújabb hírek szerint ez a szám akár a Marvel-filmek készítésével fog vetekedni. A Variety értesülései szerint a sorozatok büdzséje nem lehet kevesebb 100 milliónál, de akár a 150 millió dollárt is megközelítheti sorozatokként. Viszonyításképpen a Thor: Ragnarök költségvetése 180 millió dollárra rúgott.

Egyfelől megdöbbentő, hogy a Marvel mennyire komolyan veszi a sorozatok gyártását, hiszen sok nagysikerű tévésorozat nem bír ilyen nagy büdzsé alappal. De ha jobban belegondolunk, akkor érthető, hogy a Marvel Studios miért fordít ekkora összeget a sorozatokra, hiszen ezek az egyes sorozatok nemcsak tévéműsorként állják meg helyüket, hanem a Marvel Moziverzum bővítéséről beszélünk, hiszen olyan történeket mesélnek el a platformon, amik nem fértek rá a filmvászonra. Bennfentes információk szerint Kevin Feige találkozott a Marvel Studios vezetőivel, hogy garantálni tudják a mozifilmek vizuális színvonalát a sorozatoknál is.

A jövőben a Disney+ válik a Marvel képregénysorozatok elsődleges felületévé, ebből kifolyólag már érthető, hogy a Marvel miért fejezett be vagy törölt több sorozatot is különféle szolgáltatóknál, beleértve a Netflixen a a hét évadot megélt S.H.I.E.L.D. ügynökeit, a Szellemlovas-sorozatot még be sem mutatták a Hulun, máris kaszát kapott kreatív különbségek miatt. Egyértelmű tehát, hogy a Marvel karakterek jövőjét a novemberben induló Disney+ jelenti.

Marvel Studios

Még több a témában...

KRITIKA: Vasember 3.

Kiss Zita

KRITIKA: Bosszúállók

Orosz Ferenc

A Pókember 3. forgatása is csúszhat a járvány miatt

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat