x
BREAKING Sorozatok

Az HBO Max alkalmazása véletlenül elárulta a The Last of Us bemutatójának a napját

Egy kicsivel több mint két hónap múlva érkezik a The Last of Us.

Az HBO Max alkalmazása véletlenül elárulta a The Last of Us bemutatójának a napját
  • Publishednovember 1, 2022

Rengeteg játékot dolgoznak fel manapság valamilyen formában, de a legnagyobb hype talán az HBO The Last Of Us című sorozata körül alakult ki. Részben azért, mert nagyon jól fest az előzetes alapján, vagy amiért a világ egyik legjobb videojátékáról beszélünk. A sorozat még közelebb van, mint azt egyesek gondolták, mert talán most megerősítést kaphatott, hogy a debütáló epizód premierjére 2023. január 15-én kerül sor.

A sorozat korábban 2023-as címkét kapott. Bár sejteni lehetett, hogy inkább az év elejét jelenti az évszám, de akár azt is jelenthette, hogy a rajongóknak egy teljes évet kell várniuk a sorozatra. Szerencsére azonban nem így történt, s néhány rajongók felfigyelt egy megjelenési dátumra az HBO Max alkalmazást böngészve.

A dátumot egy, a sorozathoz tartozó leírásban fedezték fel, amely így szól: “A kritikusok által elismert videojátékon alapuló poszt-apokaliptikus drámasorozat előzetese. Premier január 15-én.” A felfedezést még egyik nagyobb külföldi oldal sem osztotta meg, ám a közösségi médiát már bejárták az erre vonatkozó bejegyzések, és a tény, hogy a sorozat előzetese már elérhető a streaming szolgáltatón, nem jelenthet mást, minthogy hamarosan bemutatják az első epizódot. A premiert hivatalosan még nem erősítette meg az HBO.

A sorozat első előzetese szeptember végén debütált, amiből tisztább képet kaptak a rajongók, hogy mi vár Pedro Pascal és Bella Ramsey karaktereire ebben a cudar világban. A trailer az első 24 órában több mint 12 millió megtekintést könyvelt el.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát. Az HBO sorozatában Storm Reid alakítja Riley Abelt, egy másik túlélőt, aki az első játék DLC-jének, a The Last of Us: Left Behindnak az egyik főszereplője.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.