Főoldal Előzetesek A The Last of Us első előzetese komor és idegőrlő, akárcsak a videojáték
ElőzetesekBREAKING

A The Last of Us első előzetese komor és idegőrlő, akárcsak a videojáték

Ha eltévedsz a sötétségben, keresd a fényt.

530

A játékosok túlnyomó többségének aligha kell bemutatni a The Last of Us című videojátékot, és annak komor, hátborzongató hangulatát. És valami ilyet várhatunk majd az HBO sorozatától is. A #TLOUDay alkalmából az HBO bemutatta a Naughty Dog elismert túlélőhorror-videojátékának, a The Last of Us közelgő sorozatadaptációjának idegőrlő első trailerét.

A Hank Williams “Alone and Forsaken” című dala csendül fel a videó alatt, miközben a főszereplőket vesszük sorra, köztük Joelt (Pedro Pascal) és Ellie-t (Bella Ramsey), akik a túlélésért küzdenek egy olyan városban, amelyet egy vírus pusztít, ami az embereket gyilkos, zombiszerű lényekké változtatja. A mellékszereplők közül Tommy (Gabriel Luna), Tess (Anna Torv), Marlene (Merle Dandridge), Bill (Nick Offerman) és Nico Parker, mint Joel lánya, Sarah is bepillantást nyerhetünk.

A díszletek, a közeleg, a hangulat egyszerűen pazar, már-már azt érezzük, mintha a videojátékkal játszanánk, annyira jól adja vissza annak a varázsát. A látvány mellett akcióból sem lesz hiány, a trailer végén pedig főhőseink még a lélegzetüket is vissza kell fojtaniuk, hogy nehogy felébresszék a kattogókat.

https://youtu.be/rBRRDpQ0yc0

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát. Az HBO sorozatában Storm Reid alakítja Riley Abelt, egy másik túlélőt, aki az első játék DLC-jének, a The Last of Us: Left Behindnak az egyik főszereplője.

A sorozat túlmutat majd az eredeti játék történetén, kibővítve a Naughty Dog által létrehozott univerzumot. A sorozat szereplőgárdájában a Parks and Recreationből ismert Nick Offerman is szerepel, valamint a korábban bejelentett sztárok: Anna Torv, Merle Dandrige, Nico Parker, Gabriel Luna, Jeffrey Pierce és Murray Bartlett. Ahogy azt a Summer Game Festen bejelentették, Ashley Johnson és Troy Baker, akik a játékokban Ellie és Joel hangját adták, szintén csatlakoztak a sorozathoz ismeretlen szerepekben.

A tíz részes The Last of Us-sorozatot valamikor 2023-ban mutatják be.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események