Főoldal Filmek James Gunn elárulta, miért nem Robert Pattinson Batmanje lesz a DCU új hőse
Filmek

James Gunn elárulta, miért nem Robert Pattinson Batmanje lesz a DCU új hőse

A DC Univerzum kell egy új Batman, és ezt nem Robert Pattinson fogja játszani.

276
Batman
Forrás: Warner Bros.

A tavalyi Batman sikere után azt gondolnánk, hogy Robert Pattinson karaktere tökéletes lenne az újjáépített DC Univerzumban, azonban a DC Studios vezetői korábban világossá tették, hogy Matt Reeves története egy másik, önálló vagy ha jobban tetszik, akkor egy párhuzamos univerzumban játszódik. James Gunn társ-vezérigazgató most kifejtette, hogy miért döntöttek így.

Tavaly márciusban a Batman pozitív kritikákkal (85% a Rotten Tomatoes-on) nyitott, és világszerte 771 millió dolláros bevételre tett szert a mozis futása alatt. Akkor még egyértelmű volt, hogy a film – a Joker után hasonlóan – történetben eltér a DCEU eseményeitől, és bármennyire szerettük volna, Robert Pattinson Sötét lovagja nem fog feltűnni a Flash – A Villámban például.

Ennek több oka van, ahogy már a bevezetőben is említettük, de joggal merül fel a kérdés, hogy most, amikor a DC Univerzum átfogó újjáépítése van kilátásban, hogy a korábbi színészeket nyugdíjazzák és helyükre újakat keresnek, akkor miért nem lehet ez a Batman az univerzum új hőse?

Logikus lépés lenne, mivel Batman tipikusan olyan hős, aki szeret egyedül tevékenykedni, és Pattinson így csak elvétve jelenhetne meg a DC Studios más projektjeiben. Batman egy teljesen új oldalát ismerhettük meg, amit még eddig soha a filmvásznon, és mire az új univerzumban eljutnak addig, hogy az Igazság Ligája szerepet kapjon, egy nagy karakterfejlődésnek lehettünk volna a szemtanúi.

Ehelyett viszont úgy döntöttek, hogy 2025-ben érkezik Matt Reeves rendezőtől a folytatás The Batman II címmel. A hírek szerint Flash – A Villám rendezőjét, Andy Muschiettit bízták meg a The Brave and the Bold irányításával, a DC Univerzum első nagy projektjét, amelyben Batman is szerepet kap. A filmről annyi derült ki, hogy Bruce Wayne és fia, Damian Wayne/Robin történetét ismerhetjük meg.

James Gunn egy rajongónak azt válaszolta Threads-en, aki azt kérdezte, hogy miért nem került be Pattinson Batmanje a DCU-ba, hogy “ez egy ilyen nem ‘megengedett’ dolog, ez Matt döntése, és mi ezt tiszteletben tartjuk”.

Más szóval, Reeves nem akarta behozni a Batmant a DCU-ba. Ez azt jelenti, hogy Pattinson Batmanje – és az olyan spin-offok, mint A Pingvin – továbbra is az Elsewords történetét erősíti a jövőben, vagyis a hősök és gonosztevők külön valóságban teszik a dolgukat.

Nem meglepetés nincs benne, hiszen Dylan Clark producer korábban így nyilatkozott: “A Warner Bros. kezében ott van egy multiverzum és különböző oldalakról vizsgálva közelítik meg a karaktereket. Mi ebbe nem avatkozunk bele. Mattet az érdekli, hogy ezt a karaktert érzelmileg és alapjaiban mutassa be”.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.