Főoldal Filmek Botrány van kialakulóban Francis Ford Coppola a Megalopolis forgatásán tanúsított viselkedése miatt: füvezett, csókolgatta és fogdosta a női statisztákat
Filmek

Botrány van kialakulóban Francis Ford Coppola a Megalopolis forgatásán tanúsított viselkedése miatt: füvezett, csókolgatta és fogdosta a női statisztákat

Francis Ford Coppola új filmjét egyelőre egyik stúdió sem akarja magáénak.

208
Francis Ford Coppola

Néhány nappal azelőtt, hogy Francis Ford Coppola bemutatná saját finanszírozású epikus filmjét, a Megalopolis-t a Cannes-i Filmfesztiválon, a The Guardian egy jelentést tett közzé a film gyártásáról, amelyben több stábtag kifakadt Coppola állítólagos viselkedése miatt. Több forrás elmondta az újságnak, hogy Coppola “régi vágású” viselkedést tanúsított a nőkkel szemben a forgatáson.

“Azt állítják például, hogy nőket magához húzta, és az ölébe ültette” – olvasható a The Guardian jelentésében. “És egy éjszakai klub jelenet forgatása közben, ahol több félmeztelen és hiányosan öltözött női statiszta volt jelen, a szemtanúk szerint Coppola bejött a forgatásra és megpróbált megcsókolni néhányat közülük. Állítólag azt mondta, hogy ‘próbálta őket hangulatba hozni’.”

Darren Demetre, a Megalopolis ügyvezető társproducere, védelmébe vette Coppolát. Elmondta az újságnak, hogy Coppola barátságos volt a forgatáson, mindenkivel előzékeny és segítőkész volt, az említett klubban pedig néhány statisztát az arcukon csókolt a hanglat kedvéért, és soha senki nem jelezte neki, hogy Coppola viselkedése kellemetlenséget okozott volna nekik.

Én több mint 35 éve ismerem és dolgozom együtt Francisszal és a családjával. Az új epikus filmjének, a Megalopolisnak egyik első asszisztens rendezőjeként és ügyvezető producerként segítettem a gyártást felügyelve és tanácsadásban, valamint a második egységet vezettem. Francis sikeresen gyártotta és rendezte ezt a hatalmas független filmet, minden nehéz döntést annak érdekében hozott meg, hogy időben és költségvetésen belül elkészüljön, miközben hű maradt kreatív víziójához.

Darren Demetre

“Két nap volt, amikor egy ünnepi, Studio 54-szerű klubjelenetet forgattunk, ahol Francis körbejárta a forgatási helyszínt, hogy megteremtse a jelenet hangulatát, kedves ölelésekkel és arcra adott puszikkal inspirálva a szereplőket és a statisztákat” – tette hozzá. “Az ő módján járt el, hogy segítsen megteremteni a film számára ezt az olyan fontos klubhangulatot. A projekt során soha nem volt tudomásom zaklatásról vagy helytelen viselkedésről szóló panaszokról.”

A stábtagok a lapnak elmondták, hogy Coppola “gyakran úgy jelenet meg reggelente a nagy jelenetek forgatása előtt, hogy semmilyen tervvel nem készült, és mivel nem engedte meg a munkatársainak, hogy tervet készítsenek, gyakran órákig csak ült a lakókocsijában, senkivel sem beszélt, gyakran marihuánát szívott… És órák teltek el anélkül, hogy bármit is forgattak volna. A stáb és a szereplők mind ott álltak és vártak. Aztán kijött, és előállt valami olyasmivel, ami nem volt értelmes.”

Egy másik stábtag így nyilatkozott: “Őrültségnek hangzik, de voltak idők, amikor mind ott álltunk, és azt kérdeztük: ‘Készített ez az ember valaha filmet?'”

Coppola először 1983-ban kezdte írni a Megalopolis forgatókönyvét, és a film állítólag 120 millió dollárba került, amit részben a rendező borbirodalmának jelentős részének eladásából finanszíroztak. Március végén egy vetítést tartottak a filmből a potenciális forgalmazóknak, amelyen részt vett a Universal Pictures részéről Donna Langley, a Netflix-től Ted Sarandos és a Sony Pictures-től Tom Rothman.

Megalopolis főszereplője Adam Driver, a film szereplőgárdájában pedig Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney és Dustin Hoffman is megtalálható.

Megalopolis
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Megalopolis
Előzetesek

A Megalopolis teaser előzetese bemutatja Francis Ford Coppola római epikus meséjét a modern Amerikában

A Megalopolis monumentális előzetesét bemutatták, miközben még mindig nem talált forgalmazóra a...