Főoldal Előzetesek Felfedték a Bene Gesserit eredetét a Dűne: Prófécia előzetesében
Előzetesek

Felfedték a Bene Gesserit eredetét a Dűne: Prófécia előzetesében

A Max bemutatta a Dűne: Prófécia teaser előzetesét.

416

Miközben a Dűne: Második rész után mindenkit megbolondított a fűszer, a Max megragadta a lehetőséget, hogy bemutassák a régóta várt előzménysorozatuk, a Dűne: Prófécia teaser előzetesét. A sorozat Frank Herbert Dűne című regénye mellett ötletet merített még a Sisterhood of Dune regényből is, amelyet Herbert fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson írt. A sorozat hat epizódból fog állni.

A Dűne: Prófécia magyarázattal szolgál, hogyan jött létre a Bene Gesserit rend. Először Villeneuve 2021-es filmjében találkoztunk velük, a Bene Gesserit egy hatalmas női szövetség – nemcsak politikailag, hanem szó szerint is –, akik azzal a céllal fognak össze, hogy megteremtsék a Kwisatz Haderachot, egy messiás figurát, aki az ő irányításuk alatt uralkodni és parancsolni fog az egész Impériumban. A történet egy hatalmas háború után játszódik, amely végül a teljes megsemmisüléshez vezetett, egyfajta nagy újrakezdést hozva az univerzumban. A történet a Harkonnen család legidősebb gyermekeit, Griffint és Valyát követi, amint megpróbálják helyreállítani családjuk vagyonát, és közben segítenek a Bene Gesserit megalapításában.

A sorozat szereplői között megtalálható a Csernobil című sorozatból ismert Emily Watson mint Valya, a Trónok harca című sorozatból ismert Indira Varma mint Natalya császárné, Mark Strong mint Javicco Corrino császár, a Vikingekből Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds és Chloe Lea.

A Max érkező sorozata számos változáson ment keresztül a fejlesztés során, a kreatív csapat többször cserélődött, a Budapesten forgatott sorozatot a kezdeti nehézségek után teljes egészében újraforgatták, de a mögötte álló alapcsapat mindvégig állandó volt. Kezdetben Denis Villeneuve rendezőt szemelték ki a pilot epizód irányítására, Jon Spaihts-t pedig az írónak. Mindketten vezető producerek lettek volna Byron Merritt, Kim Herbert, Kevin J. Anderson és Brian Herbert, Frank Herbert fia mellett. Később Diane Ademu-John lett a showrunner, Spaihts helyére lépett, mert inkább a Dűne: Második rész munkálataira szeretett volna minden figyelmet szentelni.

A Dűne: Prófécia idén ősszel debütál a Max streaming szolgáltatásra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események