Főoldal Sorozatok 9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.

304
Daredevil
Forrás: Marvel Studios

Közel két évvel azután, hogy hivatalosan bejelentettek egy új Daredevil-tévésorozatot, a Disney kitűzte a Daredevil: Born Again megjelenési dátumát. A 2024-es Disney rendezvényen a Marvel Studios megerősítette, hogy az új sorozat 2025 márciusában jelenik meg, miközben a zárt ajtók mögött bemutatták az első előzetest is.

Az új előzetesben Matt Murdock visszatért az ikonikus jelmezben, miközben azt narrálja, hogy az “egész rendszer ellened van… akárcsak Dávid Góliát ellen”. Többek között bevágásokat láthatunk Kingpinről, Foggy-ról és Karenről, akikről már korábban megerősítették, hogy visszatérnek. Az előzetes végén, egy rövid akciójelenetet követően, Murdockot arról kérdezik: “milyen ügyvéd vagy te?” “Egy nagyon jó” – válaszolja, miközben felveszi a jól ismert, törött szemüvegét.

A Marvel Studios eredetileg 2022 májusában jelentette be, hogy dolgozik egy új sorozaton Charlie Cox főszereplésével. Két hónappal később, a 2022-es San Diego-i Comic-Conon a stúdió elárulta, hogy a sorozat címe Daredevil: Born Again lesz.

Ez a második sorozat, amely a Daredevil karakterre fókuszál, a 2015-ös, három évadot megélt Netflix sorozat után. Charlie Cox, aki Matt Murdock/Daredevil szerepét játszotta, címszereplőként tér vissza a képernyőre. Cox már több alkalommal is feltűnt a Marvel Moziverzumban, először a Pókember: Nincs hazaút egyik jelenetében sietett Peter Parker segítségére, illetve feltűnt az Amazon: Ügyvéd és az Echo című sorozatokban is.

A Daredevil: Born Again több akadállyal is megküzdött a gyártás során. A sorozatot eredetileg 2024-ben szerették volna műsorra tűzni, de a forgatást felfüggesztették a tavalyi hollywoodi sztrájkok miatt. További késedelmeket okozott, hogy tavaly októberben jelentették, hogy a sorozat “kreatív átdolgozáson” megy keresztül, és néhány héttel később bejelentettek egy új showrunnert.

A Disney+ sorozata kezdetben 18 epizódot számlált, de az újraforgatás és átszervezés után csak 9 epizód lett belőle, a maradék 9 epizódot valószínűleg a második évadra tartogatják. Bár hivatalosan még nem jelentették be, de Vincent D’Onofrio, aki ismét Kingpin szerepét alakítja, a Newsweeknek adott 2023-as interjújában elmondta, hogy már egy második évadon dolgoznak.

Daredevil
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események