Főoldal Játékok Szamurájok korába repít az Assassin’s Creed Shadows előzetese
Játékok

Szamurájok korába repít az Assassin’s Creed Shadows előzetese

Látványos előzetest kapott az új Assassin’s Creed játék.

324
Assassin's Creed Shadows
Forrás: Ubisoft

A Ubisoft még 2022 szeptemberében jelentette be, hogy a következő Assassin’s Creed a feudális Japán, vagyis a szamurájok korába kalauzolja el a játékost. Akkor még Codename Red néven beszéltek a projektről és csak egy nagyon rövid ízelítőt kaptunk, ahol egy asszaszin shinobi, vagyis nindzsa volt látható. Azt azonban már ott elmondták, hogy a szoftveren a Ubisoft Québec csapata dolgozik, akik korábban az Assassin’s Creed Syndicate és az Assassin’s Creed Odyssey részekért feleltek. Továbbá ez a játék lesz az első, amely az új Assassin’s Creed Infinity platform részeként érkezik.

A készülő projektről már szivárogtak infók az elmúlt években. Hallottunk pletykákat a játék karaktereiről és a várható megjelenési dátumról is, de hivatalosan eddig semmit sem közöltek. Hétfőn azonban váratlanul leleplezték, hogy a játék az Assassin’s Creed Shadows címet kapta és május 15-én, magyar idő szerint este 6-kor egy teljes értékű CGI előzetest kapunk hozzá. Az előzetes alapján egy nagyon hangulatos szamurájos nyitott világú kaland lesz az Assassin’s Creed Shadows.

Az előzetes megerősítette a pletykákat, vagyis a játéknak két főszereplője lesz. Az egyik egy Naoe nevű shinobi nő, aki egy férfit üldöz. Az előzetesből megtudhatjuk, hogy gyermekkorában a faluját feldúlták. Naoe társa a szamuráj Yasuke, aki egy afrikai származású harcos Japánban. Ő egy azonos nevű valós történelmi személyen alapul. Kettejük párosa alkotja a történet gerincét, vállvetve számolnak le az elnyomó hűbérurakkal, akik valószínűleg a Templomos lovagrend tagjai. Az előzetesből az is látszik, hogy Naoe és Yasuke eltérő harcmodort képviselnek. A játék időben a 16. századi Japánba, vagyis a Hadakozó fejedelemségek korába kalauzolja el a játékost. Az ízelítő végén azt is felfedik, hogy ők mindketten a fényt szolgálják az árnyékban, vagyis az Asszaszin Testvériség tagjai. A Ubisoft azt is felfedte, hogy a játék november 15-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series konzolra. Az előrendelés már él és a választható csomagokat is bemutatták. További részleteket a júniusi Ubisoft Forwardon tudhatunk meg.

Az Assassin’s Creed egy 2007-ben indult videójáték-széria a francia Ubisoft fejlesztésében és kiadásában. A történet a nizárita Asszaszin Testvériség és a Templomos lovagrend korokon átívelő konfliktusáról szól, amelyben a játékos az asszaszinok bőrébe bújva veheti fel a harcot az elnyomókkal. Az évek során médiafranchise lett belőle, amely eddig tizenhárom nagyobb videójátékkal, kisebb szoftverekkel, könyvekkel, képregényekkel és egy mozifilmmel is rendelkezik. A játékokból több mint 200 millió példány kelt el az évek alatt és számos díjat is elnyertek. A legutóbbi játék 2023-ban jelent meg Assassin’s Creed Mirage címen, amely szintén nagyon népszerű volt. Az Assassin’s Creed Shadows mellett még készül egy másik Codename Hexe nevű projekt is, továbbá a mobilos Assassin’s Creed Jade is és megannyi egy- és többjátékos kaland még az Infinity platform részeként, illetve a Netflix streamingjére egy sorozat is tervben van.

Assassin's Creed Shadows
Forrás : Ubisoft
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Splinter Cell
Játékok

Mai közönség számára frissítik a Splinter Cell Remake történetét

A Ubisoft a mai kor igényei szerint mesélné el újra a klasszikus...

XDefiant
Játékok

Már előtölthető az XDefiant és itt a hivatalos gépigény is

A Ubisoft új online aréna shootere pár napon belül érkezik.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Mit tudunk az Assassin’s Creed Shadows játékról?

Minden, amit az új szamurájos Assassin’s Creedről tudni érdemes.