Főoldal Játékok Kiszivárgott az Assassin’s Creed Codename Jade bétája, egy ismerős szereplő is visszatér a mobilos játékban
Játékok

Kiszivárgott az Assassin’s Creed Codename Jade bétája, egy ismerős szereplő is visszatér a mobilos játékban

Az új mobilos Assassin’s Creed bétatesztje során felekerült az internetre a játék végigjátszása.

323
Assassin's Creed Jade

Augusztus 3-án indult az Assassin’s Creed Codename Jade bétatesztje. A kifejezetten Android és iOS rendszerű mobilos játékon a kínai Tencent alá tartozó Level Infinite csapata dolgozik a Ubisofttal közösen. A játék egyike annak a készülő, közel tizenegy új Assassin’s Creednek, amellyel a franchise bővül hamarosan. A 2022. szeptemberi Ubisoft Forwardon már láthattunk belőle egy előzetest.

A Jade egy ingyenesen letölthető nyitott világú akció-RPG lesz, amelynek története az I. e. 3. századi Kínába kalauzolja el a játékost. A történet a Csing-dinasztia idején játszódik, a főszerepben egy Xia nevű juhszia, vagyis kardforgató kínai vándor, harcos útját követhetjük végig, aki csatlakozik a Rejtőzködők Testvériségéhez (Hidden Ones), hogy levadássza az Császárságba beépült Ősök rendjének (Order of the Ancients) tagjait. A játékterület főként Hszienjang városát és a kínai nagy falat érinti, utóbbit ekkoriban a hsziungnuk, vagyis az ázsiai hunok nomád népe ostromolta.

A bétateszt során játékosok rögzítették a végigjátszást és feltöltötték két videóban az Assassin’s Creed Series nevű YouTube csatornára. A videók alapján egy igen jól működő játékot kapunk, mobiljátékokhoz mérten nagyon jól néz ki. A játékmenet és a grafika nagyjából hozza a hozza az Assassin’s Creed III és Liberation részek szintjét. A Jade, akárcsak a hamarosan érkező Assassin’s Creed Mirage visszanyúl a széria alapjaihoz, ismét előtérbe kerülnek a lopakodós, parkour elemek, ám ez a mobiljáték meghagyta a szerepjátékos RPG elemeket is, hiszen Xia karaktere teljesen testreszabható és a fejlődési rendszer is a korábbi RPG-s részeket idézi.

Az internetre feltöltött videók egy másik érdekességet is rejtettek. A játék felvezető prológusában, – amely a tanuló mód is – Xia mesterét, a legendás Wei Yut alakítjuk, aki egyike volt az első orgyilkosoknak. Wei Yu elutazik az ókori Görögországban, ahol találkozik az Assassin’s Creed Odyssey főszereplőjével, Kasszandrával. Akik végigjátszották az Odysseyt azok tudják, hogy Kasszandra Hermész botjának köszönhetően évezredekig élt és egyengette a Rejtőzködők, majd az Asszaszinok útját is. Nemrég az Assassin’s Creed Valhallában is felbukkant a spártai harcosnő, ahol találkozott Eivorral. Valószínűleg Kasszandra egy visszatérő karakter lesz a későbbi Assassin’s Creed-játékokban is. Az Assassin’s Creed Codename Jade pontos címe és megjelenési dátuma még nem ismert, reméljük hamarosan többet is megtudunk az új mobiljátékról.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...