Főoldal BREAKING Tizenegy új Assassin’s Creed játék készül
BREAKINGJátékok

Tizenegy új Assassin’s Creed játék készül

A Ubisoft közel egy tucat új Assassin’s Creed játékon dolgozik.

22
Assassin's Creed

Június 30-án hozta le a pletykát a Kotaku, miszerint a Ubisoft Singapore csapata hamarosan neki lát az Assassin’s Creed IV Black Flag remakejének. A szingapúri csapat közel egy évtizede dolgozik már egy másik kalózos játékon Skull and Bones címen, amely rengeteg halasztást élt meg, de talán idén végre kiadják.

A nizárita Asszaszin Testvériség és a Templomos lovagrend korokon átívelő konfliktusát feldolgozó Assassin’s Creed játéksorozat a francia Ubisoft legsikeresebb franchise-za. A nyílt világú, lopakodós akciójáték széria 2007-ben indult el, azóta megannyi videójáték, könyv, képregény és egy mozifilm is bővítette az univerzumát. A legutóbbi játék, az Assassin’s Creed Valhalla hatalmas siker volt a játékosok között, négy hónap alatt 1 milliárd dollárt hozott a vállalatnak. Úgy tűnik, hogy a Ubisoftnak óriási tervei vannak a szériával, hiszen már számos új játékot bejelentettek, vagy pletykáltak a sajtóban. Az Insider Gaming már korábban is szivárogtatott ezekről az AC projektekről, Tom Henderson legújabb cikkében pedig össze is szedte őket. Lássuk, hogy melyek ezek.

Assassin’s Creed Mirage (2023. október 12.)

Eredetileg a Valhalla egyik DLC-jének készült, de végül önálló játék lett belőle. A Ubisoft Bordeaux csapata dolgozik rajta. A helyszín a kilencedik századi Bagdad, főszereplőnk Basim Ibn Ishaq (akit szintén a Valhallában ismertünk meg) fiatalkori éveit mutatja be, hogyan válik egyszerű tolvajból a Rejtőzködők orgyilkosává. A játék visszanyúl a korai Assassin’s Creed játékokhoz, sokkal kisebb méretű lesz, nincsenek benne RPG elemek és újra a lopakodás kerül előtérbe.

Assassin’s Creed Nexus (várhatóan 2023-ban)

Az első VR Assassin’s Creed játék, amelyen a Tom Clancy-játékokról ismert Red Storm Entertainment dolgozik. A játékban Ezio Auditore, Connor Kenway és a spártai Kasszandra bőrébe bújhatunk a virtuális valóságban. Valamikor idén karácsonykor várható Meta Quest 2 és 3 VR eszközökre.

Assassin’s Creed Codename Jade (várhatóan 2023-ban)

Egy új mobilos Assassin’s Creed játék, amelyen a Level Infinite csapatával közösen dolgozik a Ubisoft. A helyszín az ókori Kína (I. e. 3. század), a történet Hszienjang városát és a kínai nagy falat érinti, ahol hősünk Xia, a Rejtőzködő orgyilkos harcol az Ősök rendjével és a hsziungnuk nomád népével. Ez az első nyílt világú mobilos Assassin’s Creed iOS és Android rendszerű eszközökre, amelyben a főszereplő is teljesen testre szabható lesz. A béta változata már korábban kiszivárgott.

Assassin’s Creed Codename Red (2024-2025)

A Ubisoft hivatalosan 2022 szeptemberében leplezte le az Assassin’s Creed Infinity című projektet, amely egy közös, gyűjtőplatformja lesz a jövőbeli részeknek és a multiplayer módoknak is. Az első, már az Infinity keretén belül megjelenő játék az egyelőre Red kódnéven futó új AC, amelyen a Syndicate és Odyssey részekért felelős Ubisoft Québec dolgozik. A történet a feudális Japánban játszódik, egy rövid CGI ízelítőt is kaptunk, amely egy sinobi (vagyis nindzsa) asszaszint mutatott. A játék visszatér az akció-RPG alapokhoz, amelyet az Odyssey és Valhalla részek vezettek be a szériába. Az Insider Gaming értesülései szerint a játéknak két főszereplője lesz, egy nindzsa és egy szamuráj. Előbbi egy menekült afrikai karakter lesz, aki belépett az Asszaszin Testvériségbe és nindzsaként gyilkolja a templomosokat. A játékot már aktívan fejlesztik, várhatóan 2024 őszén, vagy 2025-ben jelenik meg, de hivatalosan még nem tudni.

Assassin’s Creed Codename Hexe (2025-2026)

Szintén az Infinity platform részeként érkezik majd a Codename Hexe. Ezen az AC eredeti fejlesztői, a Ubisoft Montréal csapata dolgozik. Nagyon keveset tudunk róla, annyit elárultak, hogy ez a Német-római Birodalom idején játszódik és a történet a boszorkányüldözésről szól majd. Viszont ez nem akció-RPG lesz, mint a Red, valamilyen másfajta játékmenet készül. A fejlesztése még korai fázisban van, 2025 előtt nem várható.

Assassin’s Creed Codename Invictus (2025-2026)

2022 szeptemberi pénzügyi jelentésben erősítette meg a Ubisoft, hogy Project Invictus kódnéven egy vadiúj multiplayer Assassin’s Creed is készül, amely szintén az Infinity platformon lesz elérhető. A játékon a For Honor veterán fejlesztői dolgoznak. Az Assassin’s Creed Unity coop módja óta ez lesz az első többjátékos AC.

Innentől kezdve a sajtóban megjelent pletykák következnek, ezeket nem erősítette meg hivatalosan a Ubisoft.

Assassin’s Creed Codename Nebula

2023. február 26-án szellőztette meg a hírt az Insider Gaming, hogy az eddig bejelentett AC játékokon túl, további négy projekten dolgoznak vagy tervezik a Ubisoftnál. Az egyik a Codename Nebula, amelyen Assassin’s Creed III: Liberation és Assassin’s Creed Rogue részeket készítő Ubisoft Sofia ügyködik. Ez egy történetközpontú egyjátékos AC lesz, amely mindjárt három különböző helyszínen és akár korban is játszódhat. A játékban ellátogatunk Indiába, az Azték birodalomba és a Földközi-tengerre is. Még 2019-ben röppent fel a pletyka arról, hogy a csapat egy ókori római AC-n dolgozik.

Assassin's Creed Origins
Ókori Róma az Assassin’s Creed Origins-ben

Assassin’s Creed Codename Raid

A Ubisoft Chengdu dolgozik a Project Raid játékon. Ez egy négy fős kooperatív, free-to-play PVE Assassin’s Creed játék lesz. Az Insider Gaming szerint a választható szereplők a korábbi AC játékok karakterei lesznek.

Assassin's Creed Unity coop
Az Assassin’s Creed Unity négyfős coop módja

Assassin’s Creed Codename Echoes

Egy másik multiplayer Assassin’s Creed játék szintén az Infinity platformra. A projekten a Ubisoft Annecy dolgozik, akik a korábbi AC-k, illetve a Splinter Cell és a The Division 2 játékok multiplayer módjaiért feleltek. A játék állítólag a Ubisoft új, Scalar nevű felhő technológiáján alapul.

Assassin’s Creed Nexus 2

Az első VR játék második felvonása, feltételezhetően újabb karakterekkel.

Assassin’s Creed IV Black Flag Remake

A legfrissebb pletyka, amelyet a Kotaku szellőztetett meg. A Ubisoft Singapore dolgozik majd rajta, miután elkészültek a Skull and Bonesszal, amelynek béta tesztje augusztus 25-én lesz. A Black Flag az egyik legsikeresebb rész volt a széria történetében, az Infinity platform pedig arra is alkalmas lenne, hogy a korábbi részek remakeit is kiadják oda.

Assassin's Creed IV Black Flag

+1. Cím nélküli Assassin’s Creed sorozat

Korábban azt is megerősítették, hogy egy élőszereplős Assassin’s Creed sorozat is készül a Netflixre. A Ubisoft és a Netflix több projektre kiterjedő megállapodást kötött, ugyanis az élőszereplős széria mellett animációs és anime sorozatok vagy filmek is készülnek majd a Netflixre az AC univerzumba. Az élőszereplős sorozatról még semmit sem tudunk, korai fázisban van a produkció és keresik a megfelelő showrunnert a projektre.

Assassin's Creed

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?