Főoldal BREAKING Tizenegy új Assassin’s Creed játék készül
BREAKINGJátékok

Tizenegy új Assassin’s Creed játék készül

A Ubisoft közel egy tucat új Assassin’s Creed játékon dolgozik.

296
Assassin's Creed

Június 30-án hozta le a pletykát a Kotaku, miszerint a Ubisoft Singapore csapata hamarosan neki lát az Assassin’s Creed IV Black Flag remakejének. A szingapúri csapat közel egy évtizede dolgozik már egy másik kalózos játékon Skull and Bones címen, amely rengeteg halasztást élt meg, de talán idén végre kiadják.

A nizárita Asszaszin Testvériség és a Templomos lovagrend korokon átívelő konfliktusát feldolgozó Assassin’s Creed játéksorozat a francia Ubisoft legsikeresebb franchise-za. A nyílt világú, lopakodós akciójáték széria 2007-ben indult el, azóta megannyi videójáték, könyv, képregény és egy mozifilm is bővítette az univerzumát. A legutóbbi játék, az Assassin’s Creed Valhalla hatalmas siker volt a játékosok között, négy hónap alatt 1 milliárd dollárt hozott a vállalatnak. Úgy tűnik, hogy a Ubisoftnak óriási tervei vannak a szériával, hiszen már számos új játékot bejelentettek, vagy pletykáltak a sajtóban. Az Insider Gaming már korábban is szivárogtatott ezekről az AC projektekről, Tom Henderson legújabb cikkében pedig össze is szedte őket. Lássuk, hogy melyek ezek.

Assassin’s Creed Mirage (2023. október 12.)

Eredetileg a Valhalla egyik DLC-jének készült, de végül önálló játék lett belőle. A Ubisoft Bordeaux csapata dolgozik rajta. A helyszín a kilencedik századi Bagdad, főszereplőnk Basim Ibn Ishaq (akit szintén a Valhallában ismertünk meg) fiatalkori éveit mutatja be, hogyan válik egyszerű tolvajból a Rejtőzködők orgyilkosává. A játék visszanyúl a korai Assassin’s Creed játékokhoz, sokkal kisebb méretű lesz, nincsenek benne RPG elemek és újra a lopakodás kerül előtérbe.

Assassin’s Creed Nexus (várhatóan 2023-ban)

Az első VR Assassin’s Creed játék, amelyen a Tom Clancy-játékokról ismert Red Storm Entertainment dolgozik. A játékban Ezio Auditore, Connor Kenway és a spártai Kasszandra bőrébe bújhatunk a virtuális valóságban. Valamikor idén karácsonykor várható Meta Quest 2 és 3 VR eszközökre.

Assassin’s Creed Codename Jade (várhatóan 2023-ban)

Egy új mobilos Assassin’s Creed játék, amelyen a Level Infinite csapatával közösen dolgozik a Ubisoft. A helyszín az ókori Kína (I. e. 3. század), a történet Hszienjang városát és a kínai nagy falat érinti, ahol hősünk Xia, a Rejtőzködő orgyilkos harcol az Ősök rendjével és a hsziungnuk nomád népével. Ez az első nyílt világú mobilos Assassin’s Creed iOS és Android rendszerű eszközökre, amelyben a főszereplő is teljesen testre szabható lesz. A béta változata már korábban kiszivárgott.

Assassin’s Creed Codename Red (2024-2025)

A Ubisoft hivatalosan 2022 szeptemberében leplezte le az Assassin’s Creed Infinity című projektet, amely egy közös, gyűjtőplatformja lesz a jövőbeli részeknek és a multiplayer módoknak is. Az első, már az Infinity keretén belül megjelenő játék az egyelőre Red kódnéven futó új AC, amelyen a Syndicate és Odyssey részekért felelős Ubisoft Québec dolgozik. A történet a feudális Japánban játszódik, egy rövid CGI ízelítőt is kaptunk, amely egy sinobi (vagyis nindzsa) asszaszint mutatott. A játék visszatér az akció-RPG alapokhoz, amelyet az Odyssey és Valhalla részek vezettek be a szériába. Az Insider Gaming értesülései szerint a játéknak két főszereplője lesz, egy nindzsa és egy szamuráj. Előbbi egy menekült afrikai karakter lesz, aki belépett az Asszaszin Testvériségbe és nindzsaként gyilkolja a templomosokat. A játékot már aktívan fejlesztik, várhatóan 2024 őszén, vagy 2025-ben jelenik meg, de hivatalosan még nem tudni.

Assassin’s Creed Codename Hexe (2025-2026)

Szintén az Infinity platform részeként érkezik majd a Codename Hexe. Ezen az AC eredeti fejlesztői, a Ubisoft Montréal csapata dolgozik. Nagyon keveset tudunk róla, annyit elárultak, hogy ez a Német-római Birodalom idején játszódik és a történet a boszorkányüldözésről szól majd. Viszont ez nem akció-RPG lesz, mint a Red, valamilyen másfajta játékmenet készül. A fejlesztése még korai fázisban van, 2025 előtt nem várható.

Assassin’s Creed Codename Invictus (2025-2026)

2022 szeptemberi pénzügyi jelentésben erősítette meg a Ubisoft, hogy Project Invictus kódnéven egy vadiúj multiplayer Assassin’s Creed is készül, amely szintén az Infinity platformon lesz elérhető. A játékon a For Honor veterán fejlesztői dolgoznak. Az Assassin’s Creed Unity coop módja óta ez lesz az első többjátékos AC.

Innentől kezdve a sajtóban megjelent pletykák következnek, ezeket nem erősítette meg hivatalosan a Ubisoft.

Assassin’s Creed Codename Nebula

2023. február 26-án szellőztette meg a hírt az Insider Gaming, hogy az eddig bejelentett AC játékokon túl, további négy projekten dolgoznak vagy tervezik a Ubisoftnál. Az egyik a Codename Nebula, amelyen Assassin’s Creed III: Liberation és Assassin’s Creed Rogue részeket készítő Ubisoft Sofia ügyködik. Ez egy történetközpontú egyjátékos AC lesz, amely mindjárt három különböző helyszínen és akár korban is játszódhat. A játékban ellátogatunk Indiába, az Azték birodalomba és a Földközi-tengerre is. Még 2019-ben röppent fel a pletyka arról, hogy a csapat egy ókori római AC-n dolgozik.

Assassin's Creed Origins
Ókori Róma az Assassin’s Creed Origins-ben

Assassin’s Creed Codename Raid

A Ubisoft Chengdu dolgozik a Project Raid játékon. Ez egy négy fős kooperatív, free-to-play PVE Assassin’s Creed játék lesz. Az Insider Gaming szerint a választható szereplők a korábbi AC játékok karakterei lesznek.

Assassin's Creed Unity coop
Az Assassin’s Creed Unity négyfős coop módja

Assassin’s Creed Codename Echoes

Egy másik multiplayer Assassin’s Creed játék szintén az Infinity platformra. A projekten a Ubisoft Annecy dolgozik, akik a korábbi AC-k, illetve a Splinter Cell és a The Division 2 játékok multiplayer módjaiért feleltek. A játék állítólag a Ubisoft új, Scalar nevű felhő technológiáján alapul.

Assassin’s Creed Nexus 2

Az első VR játék második felvonása, feltételezhetően újabb karakterekkel.

Assassin’s Creed IV Black Flag Remake

A legfrissebb pletyka, amelyet a Kotaku szellőztetett meg. A Ubisoft Singapore dolgozik majd rajta, miután elkészültek a Skull and Bonesszal, amelynek béta tesztje augusztus 25-én lesz. A Black Flag az egyik legsikeresebb rész volt a széria történetében, az Infinity platform pedig arra is alkalmas lenne, hogy a korábbi részek remakeit is kiadják oda.

Assassin's Creed IV Black Flag

+1. Cím nélküli Assassin’s Creed sorozat

Korábban azt is megerősítették, hogy egy élőszereplős Assassin’s Creed sorozat is készül a Netflixre. A Ubisoft és a Netflix több projektre kiterjedő megállapodást kötött, ugyanis az élőszereplős széria mellett animációs és anime sorozatok vagy filmek is készülnek majd a Netflixre az AC univerzumba. Az élőszereplős sorozatról még semmit sem tudunk, korai fázisban van a produkció és keresik a megfelelő showrunnert a projektre.

Assassin's Creed
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

XDefiant
Játékok

Már előtölthető az XDefiant és itt a hivatalos gépigény is

A Ubisoft új online aréna shootere pár napon belül érkezik.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Mit tudunk az Assassin’s Creed Shadows játékról?

Minden, amit az új szamurájos Assassin’s Creedről tudni érdemes.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Szamurájok korába repít az Assassin’s Creed Shadows előzetese

Látványos előzetest kapott az új Assassin’s Creed játék.