Főoldal Játékok Mit tudunk a készülő szamurájos Assassin’s Creedről?
Játékok

Mit tudunk a készülő szamurájos Assassin’s Creedről?

Összegyűjtöttünk minden tudnivalót az Assassin’s Creed Codename Red játékról.

250
Assassin's Creed Codename Red

Ugyan az idén ősszel az Assassin’s Creed Mirage érkezik a nagy múltú akciójáték széria következő részeként, a Ubisoft már bejelentette az elkövetkezendő Assassin’s Creed projekteket, amelyekből az Assassin’s Creed Codename Red lehet a következő. A játékot még 2022 szeptemberében leplezték le hivatalosan, amelyhez egy nagyon rövid CGI kedvcsinálót is levetítettek.

A hivatalos infók alapján a Codename Red (pontos címe még nem ismert) a feudális Japánban fog játszódni és főszereplője egy shinobi, azaz nindzsa asszaszin lehet. Egy nyílt világú akció-RPG lesz, így visszatér az Assassin’s Creed Valhalla receptjéhez. Az új játék a már korábban is belengetett Assassin’s Creed Infinty részeként érkezik, amely egy közös platformja lesz minden elkövetkezendő Assassin’s Creed játéknak. A projekten a Ubisoft Québec csapata dolgozik.

Hivatalosan egyelőre ennyit tudunk az új játékról. A rajongók már évek óta könyörögtek a Ubisoftnak egy japán szamurájos részért, úgy tűnik hallgattak rájuk. A Codename Redről azonban több pletyka is érkezett az elmúlt évben. Márciusban szellőztette meg a pletykát a megbízható iparági bennfentes, Tom Henderson, az Insider Gaming főszerkesztője, hogy a játéknak két főszereplője is lesz. Az egyik egy shinobi nő, akit az előzetesben is láthattunk, a másik pedig egy afrikai származású szamuráj férfi. Ez a titokzatos afrikai férfi menekültként érkezik Japánba és itt kerül kapcsolatba az Asszaszin Testvériséggel. Egyesek szerint ez a férfi akár lehet, hogy Yasuke lesz, aki a 16. században élt Japánban, afrikai származású volt és Oda Nobunaga daimjó csatlósa, fegyverhordozója volt a legendák szerint. A karakter illene az Assassin’s Creed világába, amely valós történelmi tényeket, szereplőket vegyít fikciós karaktereivel, világával.

Yasuke Netflix
Yasuke legendája című anime a Netflixen

A két főszereplő is illene a Ubisoft Québec csapatához, hiszen ők fejlesztették az Assassin’s Creed Odyssey és Assassin’s Creed Syndicate részeket. Míg előbbinél választhattunk, hogy Kasszandra vagy Alexios szemszögéből éljük át a történetet, addig utóbbinál Jacob és Evie Frye ikertestvérek között váltogathattunk kedvünkre. A fenti pletykák szerint talán a Codename Red a Syndicate receptjét követheti. A ResetEra fórumaiban felbukkant egy olyan pletyka, hogy ez lehet az utolsó rész, amely az Assassin’s Creed Origins által bevezetett nagy kiterjedésű nyitott világú, akció-RPG formulát követi. A kardozós közelharc mellett a játékban nagyon fontos lesz a lopakodós, falmászós játékmenet, amely a széria védjegye. Ezt állítólag megbonyolítják a fény-árnyékokkal is, vagyis fontos lesz, hogy a fáklyákat eloltsuk, ezzel elrejtve magunkat a sötétben. Ez egyértelműen a Ubisoft másik nagy sikerű játéksorozatát, a Tom Clancy’s Splinter Cellt idézi. A Codename Red tehát egy igazi Assassin’s Creed résznek készül a feudális, szamuráj korabeli Japánban, egy más fajta játék lesz, mint a PlayStation exkluzív Ghost of Tsushima.

Hivatalos megjelenési dátuma még nincsen, azonban kikerült egy japán nyelvű marketinganyag a Ubisoft üzletfejlesztési és márkapartnerségi csapatából. Eszerint már valamikor 2024-ben érkezhet, valószínűleg az őszi-téli időszakban. A játékot szinte párhuzamosan fejlesztik a Ubisoft Montréal Assassin’s Creed Codename Hexe nevű játékával. A Rednek hosszú támogatást terveznek, tehát a megjelenés után is jönnek majd tartalmak és lesz olyan is, amely a Hexe-hez kapcsolódik. Feltehetően azért is törölték a stúdió másik készülő játékát, az Immortals Fenyx Rising folytatását, hogy a Codename Red időben elkészüljön.

Azonban a Ubisoft ezeket még nem erősítette meg hivatalosan és a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal. Az Assassin’s Creed Mirage október 5-én érkezik minden platformra.

Assassin's Creed Codename Red

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Assassin's Creed Mirage
Játékok

Assassin’s Creed Mirage teszt

Az orgyilkos széria legújabb része visszanyúlt az alapokhoz.

Blizzard Odyssey
Játékok

Új túlélős játékon dolgozik a Blizzard?

A legújabb pletykák szerint 2027-ben érkezhet a Blizzard új túlélős játéka.

EA Sports FC 24
Játékok

Kevesebb fogyott az új EA Sports FC-ből, mint tavaly a FIFA 23-ból

Az EA Sports FC 24 a brit eladási listákon a második helyre...

Tom Clancy
Játékok

Tom Clancy munkássága és szórakoztatóipari öröksége – 1. rész: a kezdetek és a hőskorszak

A Tom Clancy, mint a videójáték-ipar egyik meghatározó szereplője.