Főoldal Filmek Kiderült, mikor játszódik A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

Kiderült, mikor játszódik A majmok bolygója: A birodalom

Két kérdésre kaptunk választ, mikor játszódik A majmok bolygója: A birodalom és reboot-e.

428
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: Empire

Néhány fontos új részletre derült fény a jövőre mozikba kerülő A majmok bolygója: A birodalom című film történetével kapcsolatban. Többet között elárulták, hogy mikor játszódik a cselekmény, így végre választ kaptunk arra a régóta húzódó kérdésre, hogy reboot vagy mi lesz az új rész, valamint mit várhatunk Noától és a gonosztevő Proximus Cézártól.

A majmok bolygója – Háború Cézár halálával véget ért története után úgy tűnt, hogy a mostani előzménytrilógiára gondolhatunk úgy, mint a franchise egy önálló újragondolására, nem pedig a klasszikus eredeti film felvezetőjére. Ez szöges ellentétben állt azzal, amit A majmok bolygója: Lázadás 2011-ben ígért, de most, a Disney irányítása alatt ideje valami újba belekezdeni.

Az Empire magazin megerősítette, hogy ahelyett, hogy Cézár fiával folytatódna a történet – azaz közvetlen folytatást kapnánk Matt Reeves trilógiájához -, a franchise messzire ugrik a jövőbe… 300 évvel messzebbre járunk, mint mikor legutóbb láttuk a majmokat.

Az oldal közleményében olvasható, hogy a Cézár uralkodása óta eltelt generációk során a “majmok együtt erősek” üzenete nagyrészt elveszett. Noa azonban úgy tűnik, hogy e hitvallás szerint él.

“Noának fogalma sincs, hogy ki az” – mondja Noa mo-cap színésze, Owen Teague karakterének Cézárral való kapcsolatáról.

Noa utazása része ennek az örökségnek és annak különböző értelmezéseinek a felfedezése. Noának értelmet kell találnia abban, hogy mit is jelent mindez.

Owen Teague

Ami a gonosztevő Proximus Cézárt illeti, Kevin Durand színész így fogalmazott: “Cézár szinte vallási figura, Proximus pedig azért vette fel a Cézár nevet, mert ez volt a legmagasabb pozíció a majom társadalomban. [Proximus] egy önjelölt volt, és minden eszközt bevetett, hogy elérje célját, hogy a majmok továbbfejlődhessenek.

Láthatjátok majd a befolyását és a fejlődését annak, amit Cézár hátrahagyott. És mint az emberi történelem minden részében, mindig van valamilyen zsarnok, aki uralomra tör, és mindenkit elrettent, hogy higgyenek neki.

Kevin Durand

Ebből a két karakterleírásból úgy hangzik, mintha Noa lenne az igazi trónörökös, Proximus Cézár pedig afféle trónkövetelő, a trilógia – vagy legalábbis a folytatás – főgonosza. Ez ellentétben áll az előző és az eredeti trilógia eseményeivel, amikor az emberek és a majmok harcoltak egymás ellen. Ezúttal a majmok között dúl majd a háború.

Wes Ball filmrendező szerint: “A kezdetektől fogva trilógiaként gondoltunk erre. Voltak nagyszerű elképzeléseink arról, hogy végül hová vezethet, és hogyan illeszkedhetne ezeknek a filmeknek az örökségébe. Úgyhogy természetesen most is tárgyalok [a stúdióval] a következő történetről”.

Az utolsó három film valaminek a végéről szólt. A Mózes-történet végéről szóltak. Az emberiség végéről szóltak. És úgy gondoltuk, hogy ‘Az előző filmek hamvaiból egy új fát növesztünk, amire felmászhatunk’. Ez a film valaminek nagyon a kezdetéről szól.

Wes Ball

Ahogy a film hivatalos szinopszisában olvasható: “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

A majmok bolygója: A birodalom magyar bemutatójára 2024. május 23-án kerül sor.

A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...