Főoldal Filmek Freya Allan elárulta, hogy eredetileg sokkal sötétebb volt A majmok bolygója: A birodalom befejezése
Filmek

Freya Allan elárulta, hogy eredetileg sokkal sötétebb volt A majmok bolygója: A birodalom befejezése

Tragikus befejezést kapott volna A majmok bolygója: A birodalom.

675
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios

A majmok bolygója: A birodalom már a mozikban. A bemutató után több érdekességet is megtudtunk az előzménytörténet negyedik részről, például azt, hogy a készítők kilencrészes filmsorozattal számolnak, szóval a mostani trilógia mellett még kilátásban van egy másik, mielőtt megérkeznénk időben az eredeti film sztorijához. Eközben a film embernő főszereplőjét játszó Freya Allan elárulta, hogy a film eredeti befejezése sokkal kegyetlenebb és meglehetősen sötét volt.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A The Hollywood Reporter kérdéseire Allan arról beszélt, hogy az eredeti befejezés egészen máshogy alakult volna. Mae végzetes döntést hoz a film végén: felrobbantja a zsilipeket, és elárasztja a menedéket, hogy az emberi technológia ne kerülhessen a majmok kezébe – Proximus mindent megtett, hogy magáénak tudhassa a fegyvereket. A csatajelenet után Mae ellátogat Noa falujába, hogy saját személve meggyőződjön róla, barátai túlélték.

Az egyik beállításban azonban láthatjuk, hogy háta mögött Mae fegyveren tartja a kezét arra az esetre, ha Noa bosszút akarna állni az árvízben elpusztult majmokért. A filmben úgy tűnt, hogy csak elővigyázatos volt, ha esetleg Noa rátámadna, de Allan elárulta, hogy eredetileg sokkal baljósabb befejezéssel zárult volna a történet.

Abban a jelenetben, amit leforgattam, Mae azért ment oda, hogy megölje Noát, mert megijedt tőle. Az intelligenciája megrémíti őt. Mae nem akar végezni vele, de úgy érzi, hogy meg kell tennie. Eredetileg tényleg úgy történt, hogy a lány fegyvert ránt Noára, de hátat fordít neki. Így felmerül benned, hogy ‘Ó, Istenem, le akarja lőni?’. Mae elsírja magát, miközben rászegezi a fegyvert, de aztán mégsem teszi. Abban a pillanatban, amikor Noa megemlíti Raka nevét, leteszi a fegyvert. A vágószobában egy sokkal finomabbnak tűnő befejezést akartak, és őszintén szólva ez sokkal jobban tetszik. Sokkal okosabb, és nagyobb teret hagytak elgondolkodni a befejezésen. Kaptunk egy nagyon érzelmes búcsút egy tragikus, elhúzódó befejezésről.

Freya Allan

A tervek szerint legalább még két film készül, hogy teljes legyen az új trilógia, így amennyiben A birodalom sikeres lesz a kasszáknál, akkor újra láthatjuk majd ezeket a karaktereket a filmvásznon.

Több nemzedékkel Cézár után a harmóniában élő majmok jelentik a dominás fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.

A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

3 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom eredeti címéről beszélt Wes Ball rendező

Egy új trilógia kezdete lehet A majmok bolygója: A birodalom.