Főoldal Filmek A majmok bolygója: A birodalom eredeti címéről beszélt Wes Ball rendező
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom eredeti címéről beszélt Wes Ball rendező

Egy új trilógia kezdete lehet A majmok bolygója: A birodalom.

431
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: Empire

A majmok bolygója: A birodalom rendezőjével készült interjúban elárulta, hogy eredetileg más címmel mutatták volna be a mozikban a franchise új részét, illetve Wes Ball arra is kitért, hogy egy új trilógia felvezetője lehet a héten érkező film.

Wes Ball Az útvesztő-trilógia után egy új filmsorozat terveivel kecsegtetett, és mivel a franchise több száz évet ugrik a jövőbe, végtelen sok lehetőség áll a készítők rendelkezésére. A ComicBook kérdéseire a filmrendező elmondta, hogy hol tartanak ezen folytatások tervei.

Addig tart, ameddig tart. Szerencsére, mivel ez a franchise fontos a stúdiónak, úgy fogjuk megcsinálni, ahogy ezt is csináltuk, időt szánunk rá, és megcsináljuk jól. Bízunk benne, hogy a nézők is ezt gondolják majd… Időbe telik, maga a fejlesztés, és az én nagy dolgom az, hogy nem akarok belevágni az előkészületekbe, amikor a forgatókönyv még nincs kész. A múltban már volt rá példa. Ebből semmi jó nem származik.

Wes Ball

„Ez az egyik legnagyobb dolog, amit a filmek most megtehetnének, hogy abbahagyják ezt. Rengeteg pénzt spórolnánk meg” – folytatta. „Azt hiszem, hogy ebben a tekintetben nagyon-nagyon jó helyzetben vagyunk. Szerencsére sokat gondolkodtunk ezeken a kérdéseken, amikor a forgatókönyvön dolgoztunk, és van egy elképzelésünk arról, hogy hova akarunk eljutni, és rengeteg hely van a nagy drámának.”

„Szó szerint olyan ajtók nyíltak ki ennek a filmnek a végén, amelyek remélhetőleg egy sokkal nagyobb világot tárnak elénk, amit ebben a filmben felfedezhetünk, tele drámával, tele konfliktussal, minden ilyesmivel. Drukkoljunk. Majd meglátjuk.”

Az elvárás az, hogy ez az új trilógia áthidalja az előzményfilm és az eredeti A majmok bolygója-trilógia közötti szakadékot, így a következő filmek – amennyiben a rajongók azt akarják – feltehetően ismét a poszt-apokaliptikus világban játszódnak majd.

Az interjúban Ball megerősítette, hogy A majmok bolygója: A birodalom korábban más címet kapott. Az Empire of the Planet of the Apes címmel szerették volna bemutatni, és a legérdekesebb az egészben, hogy a magyar fordításban nem a királyságra, hanem a birodalomra fordították le a film végleges címét. A rendező azt mondta, azért kellett megváltoztatni az eredeti címet, mert azzal nem tudták volna megcsinálni az új részt – jelentsen ez bármit is.

A majmok bolygója: A birodalom 300 évvel A majmok bolygója: Háború után veszi fel a fonalat. Az emberiség, mely a majomvírusnak hála hanyatlásnak indult Cézár trilógiájában, mostanra teljesen visszafejlődött, a majmok pedig egy egészen hatalmas birodalmat hoztak létre, melynek élén Proximus (Kevin Durand) császár áll. Az előzetesből végre őt is jobban megismerhettük: a bonobó ugyan az embereket megveti, ám a múlt technológiai vívmányait közel sem, sőt szeretne minél többet tanulni ezekről, hogy segítségükkel növelhesse birodalmát. Noa (Owen Teague), a fiatal csimpánz nem igazán nézi jó szemmel törekvéseit, ahogy az embervadászattal sincs kibékülve. Sőt mi több, inkább szimpatizál a szőrtelen népséggel, különösen egy Mae (Freya Allan) nevű, emberekhez képest különösen intelligens nővel. Csakhogy Mae-re Proximusnak is szüksége van a terveihez, így Noa választásra kényszerül, s elindul egy olyan utazásra, melyben megismeri őse, Cézár és az emberiség történetét.

A majmok bolygója: A birodalom május 9-én debütál a magyar mozikban.

A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...