Főoldal Filmek Készül a Downton Abbey harmadik része
Filmek

Készül a Downton Abbey harmadik része

A széria alkotója ismét visszatér, hogy elrepítse a nézőket Downton világába.

290
Downton Abbey
Forrás: Radio Times

A Focus Features és a Carnival Films nemrég bejelentették, hogy hivatalosan is készül a nagy sikerű Downton Abbey-franchise harmadik filmje. Az új részt az eredeti széria megálmodója, Julian Fellowes írja, míg a rendezői székben a második film után szintén Simon Curtis foglal majd helyet. A kosztümös drámasorozat eredetileg hat évadon át követte a Crawley család életét, akik a karácsonyi finálé óta átköltöztek a mozivászonra. Az első film 2019-ben Downton Abbey címmel jelent meg, ezt követte 2022-ben a Downton Abbey: Egy új korszak. Bár utóbbi úgy tűnt, hogy szépen lezárta a legtöbb szereplő történetét, az alkotók szerint mégis van még mit elmesélni Downton életéből.

Egyelőre nem tudjuk sem a film pontos címét, sem azt, hogy ezúttal mi forgatja majd fel a birtok mindennapjait, de annyi bizonyos, hogy az eddigi szereplők közül mindenki aláírt. Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale és Arty Froushan újonnan csatlakoznak a szereplőgárdához, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton, Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden-Paton, Sophie McShera és Douglas Reith mellé. Az előző filmből is visszatér Guy Dexter szerepében Dominic West, illetve az eddig csak vendégszereplő Paul Giamattit is viszontláthatjuk majd Cora bátyjaként.

Még idén év elején röppentek fel a pletykák, hogy ismét mozgolódás van a széria körül, és hogy esetleg visszatérhet a kisképernyőkre egy hetedik évaddal. Mostmár bizonyos, hogy ezek a munkálatok mind az új mozifilmet készítették elő, az előzőek sikere nyomán.

A sorozatot eredetileg csak pár etaposra szánták, de a harmadik évad végére a világ egyik legnézettebb tévés produkciójává vált, mely többek között három Golden Globe-díjat, és tizenöt Emmy-díjat nyert. A kamerák elvileg még idén forogni kezdenek, így leghamarabb valamikor 2025-ben térhetünk vissza Downton Abbey világába.

Downtony Abbey
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események