Főoldal Sorozatok 2023-ig elhalasztották a The Last of Us sorozatadaptációjának premierjét
Sorozatok

2023-ig elhalasztották a The Last of Us sorozatadaptációjának premierjét

Jelenleg is Kanadában forgatják a sorozatot.

373
The Last of Us

Szomorú hírről kell beszámolnunk, mivel a The Last of Us rajongóinak még egy kicsit várniuk kell a készülő élőszereplős sorozatadaptációra. A Deadline lapnak adott interjújában az HBO tartalomért felelős vezetője, Casey Bloys ugyanis elárulta, hogy sokak által a világ legjobbjának kikiáltott PlayStation videojáték-feldolgozását nem fogják bemutatni idén nyáron, legkorábban 2023-ban láthatjuk az első epizódot belőle.

Tavaly nyáron jelentették be, hogy forog a sorozat, amikor Gabriel Luna közzétett egy képet. A sorozatot jelenleg a kanadai Calgary városában forgatják. Az elmúlt hónapokban több forgatási és hivatalos fotó is megjelent a The Last of Us várva-várt élőszereplős adaptációjáról. A munka folytonossága miatt bíztunk benne, hogy tartani tudják az ütemtervet, s idén tényleg láthatjuk a sorozat néhány epizódját, ám nem így történt. Bár legalább egy évet kell még várnunk rá, de a vezető szerint megéri ennyit várni rá.

Nem 2022-ben kerül adásba – árulta el. Még mindig Kanadában forgatnak. Úgy képzelem, hogy ’23-ban láthatjátok majd.

Láttam néhány korai epizódot, és nagyon izgatott vagyok. – mondta Bloys. Craig csinálta nekünk a Csernobilt, fantasztikus író és rendező. Amit láttam, az elképesztőnek tűnik, úgyhogy izgatott vagyok, de nem ’22-ben lesz.

Casey Bloys

Bloys azt az állítást is visszautasította, hogy ez lehet a következő a szolgáltató következő Trónok harca című sorozata.

Nincs következő Trónok harca. – figyelmeztetett. Elég régóta vagyok itt ahhoz, hogy átéljem, mi lesz a következő Maffiózók, mi lesz a következő Trónok harca, most mi lesz a következő Utódlás. Nincs következő Trónok harca.

Akárhogy is, kijelenthetjük, hogy az HBO Max készülő sorozata az elkövetkező évek egyik legjobban várt produkciója – különösen azok körében, akik játszották és rajongói a játéksorozatnak.

Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Filmek

Részletes tudnivalók a hamarosan induló Max streaming szolgáltatásról

Egy hónap múlva Magyarországon is elindul a Max - az HBO Max...

Olimpia
Filmek

100 nap múlva indul az 2024-es párizsi olimpiai játékok

Maxold ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokat a hamarosan induló Max szolgáltatással.

Max
Sorozatok

Exkluzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original...