Főoldal Filmek TRAILERELEMZÉS: Mi mindent árult el a Star Wars: Skywalker kora utolsó nagy előzetese?
Filmek

TRAILERELEMZÉS: Mi mindent árult el a Star Wars: Skywalker kora utolsó nagy előzetese?

Volt itt minden a Star Wars: Skywalker kora utolsó előzetesében: Palpatine visszatérésétől kezdve az ikonikus fénykardharcig.

579
Star Wars: Skywalker kora

Volt itt minden a Star Wars: Skywalker kora utolsó előzetesében: Palpatine visszatérésétől kezdve az ikonikus fénykardharcig.

Ahogy a Lucasfilm már beharangozta múlt héten, ma hajnalban a New York Jets és a New England Patriots Monday Night Football amerikai futball-meccs rangadóján bemutatták a Star Wars: Skywalker kora harmadik, és egyben utolsó előzetesét a decemberi bemutató előtt. A trailer a pár visszatérő helyszín mellett szinte csak új képsorokat tartalmazott, amiben még Palpatine uralkodót is kiszúrhattuk gúnyos nevetése közepette.

A legfontosabb részek a Skywalker kora új előzetesében

A végső előzetes rögtön ismerős dolgokkal indít: feltűnik benne egy Lázadó sisak és az a kis gömb alakú tárgy, amivel még Luke Skywalker gyakorolt a Millennium Falcon fedélzetén a Star Wars: IV. rész – Egy új reményben, mikor elhagyták Mos Eisley űrkikötőt. Úgy tűnik, hogy Rey még nem fejezte be kiképzését, és utolsó nagy próbatételére készül, melyben az Uralkodóval is találkozni fog. A helyszín akár ismerős is lehetne (Yavin 4), de több mint valószínű, hogy a Skywalker kora új bolygóján, az Ajan Kloss-on járunk.

A következő képsorokban feltűnnek az Ellenállók, akik életben maradtak Az utolsó Jedik után. Lando Calrissian (Billy De Williams) lelkesítő beszédet mond, alighanem az Első Rend ellen indított végső nagy rohamra készíti fel a katonákat. Most először tűnik fel Kelly Marie Tran karaktere a Skywalker kora bejelentése óta, ami részben érthető a rajongói támadások után. Rose és Finn között kibontakozóban volt egy szerelmi szál az előző részben, folytatódik idén? Rose mögött Carrie Fisher lánya, Billie Lourd is látható Dominic Monaghan színésszel, akik szintén a jók oldalán harcolnak majd.

A korábbi előzetesekben sokat látott helyszínt mutatják meg ismételten, ami minden bizonnyal az elpusztított Halálcsillag maradványai lesznek. A távolban Reyt látjuk Luke régi fénykardjával, amit időközben megjavított. Később feltűnik Kylo Ren is, akinek fénykardja továbbra is instabil.

Egy új, eddig nem látott helyszínt szúrhatunk ki előtérben néhány TIE-vadásszal. A trailer bemutatója óta a Lucasfilm megerősítette, a Kijimi bolygón járunk, Keri Russell Zorii Bliss karakterének otthonában. De a hófödte bolygó Zorri Blisshez hasonlóan más gazembereknek is otthont ad, ők magukat csak Thieves’ Quarternek hívják. A filmben Bliss a Kijimi fűszercsempészek vezetőjét játssza, akikhez Babu Frik is tartozik. A jelek továbbá arra utalnak, hogy Palpatine uralkodó is itt bújt el, hiszen a záróképsorok szerint az Első Rend és az Ellenállók között végső harc itt dúl majd.

Palpatine sokkal nagyobb és félelmetesebb trónszékét látjuk, amiről korábban már írtunk egy kiszivárgott utolsó jelenet leírásában. A dizájn Ralph McQuarrie 1981-es eredeti terve alapján készült, amit még a Star Wars: IV. rész – A Jedi visszatérhez szánt. J.J. Abrams ilyen apróságokkal szeretné kifejezni, honnan is indult az egész történet. Az előzetesben az Uralkodó narrálja ezeket a képsorokat, de képen itt még nem mutatták meg Ian McDiarmid visszatérő karakterét. A kép tónusa itt megegyezik az előző jelenetével, és azzal, amikor Rey és Kylo Ren csatáznak a tengeren.

Ralph McQuarrie

Egy Csillagromboló áttöri a jeget, a helyszín alighanem a Kijimi bolygó, amit előzőleg is láttunk. Alighanem az utolsó képsorokat látjuk, miközben az Első Rend utolsó rohamára készül az Ellenállok maroknyi seregével szemben.

Az Ezeréves Sólyom még mindig a Star Wars franchise egyik ikonikus darabja, természetesen a IX. részből sem maradhat ki. A pilótafülkében az új trilógia három főszereplője, Rey, Finn és Poe Dameron, valamint Chewbacca a másodpilóta ülésben és C-3PO. És igen, a Sólyom tetején az eredeti antennát látjuk. Háttérben a minden korábbinál nagyobb Ellenállók flottája.

Babu Frik, a Skywalker kora néhány hete bemutatott új szereplője éppen felturbózza C-3PO-t. Babu Frik egy fűszercsempész, de ahogy a Lucasfilmtől megtudtuk, mesterien ért a számítógéphez, és bármit képes átprogramozni. Itt aktiválhatja C-3PO titkos, „instant gyilkos” üzemmódját. De egy másik üzenete is van a jelenetnek, mégpedig hogy C-3PO talán nem éli túl a csatát, és meghal a rémisztően sokat beszélő droid. Legalábbis erre utalnak a droid szavai.

A Skywalker kora egyik új droidját, C-O-t látjuk BB-8 oldalán. A droidot még a Star Wars Celebrationön mutatták meg.

Star Wars: Skywalker kora

A marketing képek után végre előzetesben is látható Keri Russell karaktere, Zorii Bliss, akiről csak annyit árultak el előzetesen, hogy valamikor kapcsolatban állt Poe Dameronnal.

Star Wars: Skywalker kora

Ha kikockázzuk az előzetest, akkor a kép jobb oldalán egy Harci droidot látunk még az előzménytrilógiából. Újabb utalás a korábbi részekre.

Star Wars: Skywalker kora

Az elhunyt Carrie Fisher karakterétől, Organa tábornoktól is búcsút veszünk a Skywalker korában. A Lucasfilm a színésznő halála után megerősítette, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet jelenetével ellentétben nem fogják digitálisan feltámasztani a karaktert, hanem a Star Wars: Az ébredő Erő fel nem használt jeleneteivel emlékeznek meg korunk hercegnőjéről. Decemberben nemcsak Rey vesz könnyes búcsút Leiától, hanem a sok rajongó is.

A Skywalker kora egy másik új helyszínén, a Pasaana nevű bolygón járunk. A képsorok egy őrült hajszáról árulkodnak, ahol az új trilógia kedvenc kis droidja, BB-8 is jelen lesz.

Star Wars: Skywalker kora

Az új trilógiában most először látunk Y-szárnyú csillagvadászt.

Star Wars: Skywalker kora

A kép előterében Rey és Kylo Ren, míg a háttérben az eredeti trilógiából ismerős trónszéket látjuk, amiben egykor Palpatine foglalt helyet még a Star Wars: VI. rész – A Jedi visszatérben. Nem is lehetne máshogy lezárni a közel 40 éve tartó történetet, de már most látjuk a rajongók véres tekintetét, akik majd kérdőre vonják Abramst: miért másoltad a VI. részt?

Nagy rejtély övezi a lent látható részt, ahol Rey és Kylo Ren egy fekete ruhás alakot öl meg. Elképzelhető, hogy Rey és Kylo Ren összefogott, hogy legyőzzék Palpatine uralkodót, és a jelenetben azt látjuk, ahogy az Uralkodó egy alakját megölik. Vagy talán Darth Vader maszkját tartó állványnak intünk búcsút itt?

Star Wars: Skywalker kora

Minden jel arra utal, hogy az eddigi leglátványosabb és legnagyobb űrcsatát kapjuk decemberben. Sok rajongó álma válna ezzel valóra, hiszen ez a Star Wars-filmek egyik Achilles-sarka volt, egyedül a Zsivány Egyes lóg ki a sorból, ahol a hajóra szerelt kamerákkal igyekeztek új meglátásból lekövetni a Lázadók és a Birodalom csatáját az űrben. Ha jobban megnézzük a kép alját, akkor Ellenállókat is látunk vágtázni egy Csillagrombolón – ilyenre sem volt még példa korábban.

És végezetül az utolsó jelenetben Rey szembekerül az Uralkodóval. A gúnyos nevetés sem hiányozhat, és már Palpatinet is látjuk oldalról sötét köpenyében, de az arcát ezúttal sem mutatták meg. Ez megint csak arra a korábban kiszivárgott leírásra jellemző részeket tartalmaz, ahol a két szereplő találkozását már leírták.

Ezek lettek volna szerintünk a Star Wars: Sykwalker kora végső előzetesének legfontosabb pillanata, viszont a Ren Lovagjait nagyon hiányoltuk belőle. J.J. Abramst marketing mestereként ismerhetjük Hollywoodból, így biztosak vagyunk benne, hogy a nagy fordulatokra a bemutatóig várnunk kell. Ha valamit észrevettetek volna még, akkor feltétlen írjátok meg nekünk komment formájában.

Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója 2019. december 19-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars-film teljesen új irányba állítja a franchise-t

Az egyik új Star Wars eddig nem látott felfedezést tesz a messzi-messzi...