Wide Screen
Image default
Sorozatok

Kiszivárgott, hogy miről fog szólni a Star Wars: Skywalker kora zárójelenete?

Egy megbízható forrásnak köszönhetően képet kaptunk arról, hogy milyen fordulatokra számíthatunk a Star Wars: Skywalker kora utolsó jelenetében.

Egy megbízható forrásnak köszönhetően képet kaptunk arról, hogy milyen fordulatokra számíthatunk a Star Wars: Skywalker kora utolsó jelenetében.

A Lucasfilm híresen nem tud titkot tartani, pedig J.J. Abrams még azt is megtiltotta a stábtagoknak, hogy okostelefonnal flangáljanak, helyette „ősrégi” Nokia telefonokat osztottak szét. A Star Wars: Az ébredő Erő és a Star Wars: Az utolsó Jedik esetében is szivárogtak ki részletek a filmről, úgy tűnik, hogy a Skywalker kora sem kivétel ez alól.

A Making Star Wars oldalnak köszönhetően most a IX. rész zárójelenetéről olvashatunk, bár nagyon részletesen nem írják le az utolsó felvonást, csak a konkrét eseményeket emelik ki, amik így is rengeteg izgalmat és érdekességet tartogatnak.

Figyelem! Az alábbi hír SPOILEReket tartalmaz a Star Wars: Skywalker kora filmmel kapcsolatban! 

Talán a legérdekesebb rész Rey és az Uralkodó találkozása lesz, amit nagy harc követ majd. A leírásból az is kiderült, hogy az Uralkodó egy új trónon foglal helyet. Összehasonlításképpen Ralp McQuarrie eredeti tervével a Star Wars: VI. rész – A Jedi visszatérben látott trónnal, ez most kőből készült, és hatalmas „tüskés” kőtömbök díszítik. Négy óriási kőtömb emelkedik magasba a trón mindkét oldalán, kisebbek Palpatine karjánál. Maga a trónszéket piros lámpák veszik körbe, és meglehet négy vagy öt lépcső magasban is lehet az ülés. De arra is fény derült, hogy Palpatine az Erő segítségével valahogy visszakapta fiatalosabb megjelenését a Star Wars: III. rész – A Sith-ek bosszújából.

Darth Sidious

Palpatine nemcsak fiatalabb alakjában, de korábbi fekete köpenyét vörös/bordó színű palástra cserélte, rajta fekete kapucnival, derekát pedig egy fekete öv ezüst színű csat veszi körbe, amin szintén piros színű fények vannak. A forrás a valaha volt legjobb jelmezeként írja le Palpatine új szerelését, amihez hasonlót a Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozatban láttunk. Érdemes megemlíteni, hogy egy másik forrás beszámolója szerint mikor először pillantjuk meg Palpatine-t a filmben, szinte csont és bőr, annyira idős és gyenge.

Állítólag a kihalt Exogol nevű bolygó fontos szerepet játszik majd a filmben, hiszen az Uralkodó ezen a helyszínen végez majd Kylo Ren-nel. Úgy tűnik, hogy apjához hasonlóan Ren-t is utoléri végzete, mert ahogy Ben Solo megölte Han Solo-t, hasonlóképpen végez vele Darth Sidious – aláhull a mélybe Kylo Ren. A webhely nem tesz említést arra, hogy Kylo Ren túléli az esést, de egy hihető elképzelés szerint ezután Kylo Ren visszatér, hogy segítsen Reynek végezni az Uralkodóval.

Rey

Az új trilógia egyik legnagyobb kérdése, hogy kik lehetnek Rey szülei. Több rajongói teória is megjelent már a karakter származásáról, ám Rian Johnson egy olyan jelentéktelen mondattal elintézte a dolgot: Rey szülei senkik voltak. A rajongók felháborodása után J.J. Abrams megválaszolhatja a kérdést, s ha hihetünk a forrásnak, akkor Rey szorosabb kapcsolatban áll a Sötét oldallal. Darth Sidious a Sith villámlás segítségével a földre kényszeríti az ifjú jedit, ám Rey felülkerekedik nagyapján. Igen, úgy hangzik, hogy igazak voltak a korábbi teóriák, miszerint Rey a Sötét nagyúr unokája.

Arról is beszélnek, hogy Matt Smith bejelentése ellenére mégsem kap szerepet a filmben. A korábbi tervekben még úgy szerepelt, hogy ő fogja eljátszani Palpatine fiatalabb alakját, de valamit megváltoztattak a forgatás alatt, s végül amellett döntöttek, hogy inkább Ian McDiarmid térjen vissza Darth Sidious szerepében. Erre utaló jelet tavasszal már láttunk, mikor a Disney törölte a színész nevét a Skywalker kora szereplői közül.

Még több a témában...

Daisy Ridley válaszolt arra a kérdésre, látjuk-e még Rey szerepében a jövőben

Kévés Bence Mihály

Daisy Ridley elmesélte, hogy Az ébredő Erő korai tervében még Kenobi is lehetett volna

Kévés Bence Mihály

Megmutatták közelebbről is Rey új, arany pengéjű fénykardját a Skywalker korából

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat