Főoldal Filmek Retro kütyükkel védekeznek az Episode IX szivárogtatásai ellen
Filmek

Retro kütyükkel védekeznek az Episode IX szivárogtatásai ellen

A Star Wars: Episode IX sztárgárdája és csapata régi Nokia telefonokat használnak a forgatás alatt, hogy ellenálljanak a Sötét oldal csábításának.

686

A Star Wars: Episode IX sztárgárdája és csapata régi Nokia telefonokat használnak a forgatás alatt, hogy ellenálljanak a Sötét oldal csábításának.

J.J. Abrams csapata nem akármilyen módot választott annak, hogy útját állják a szivárogtatásoknak és a spoileres tartalmaknak. Victoria Mahoney, az Episode IX második stáb rendezője egy képet osztott meg Twitteren, ahol az látható, hogy milyen telefont használnak a forgatás ideje alatt. Mellékesen megjegyeznék, hogy Mahoney nem csak az első női rendező, hanem az első színes bőrű rendező, aki részt vesz egy Star Wars-film forgatásán. Ugyan nagy szerepet nem kap a második stáb egy blockbuster forgatásán, de ők felelnek az űrcsaták megfilmesítéséért és még a fénykard-jelenetekben is fontos szerepet kapnak.

A teljes stáb a jó öreg Nokia 3310-es készülékeket kapott, mivel a telefon nem alkalmas sem fénykép készítésre, sem internet kapcsolatra, így közvetlen nem lehet megosztani tartalmat a munkáról. Tekintettel arra, hogy az Episode IX lesz az új trilógia befejező része, a Disney mindent elkövet, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tartsa a film részleteit, és minimalizálja a forgatásról kiszűrődő információkat. Az utolsó Jedik rajongói reakciói után és a Solo: Egy Star Wars-történet bukása után erre nagy szükség is van, mert mintha a franchise picit hitét vesztette volna a mainstream rajongók körében. A stúdió kerülni szeretné az álhíreket, pletykákat, bár ez ellen nehezen tudnak védekezni, hiszen az elmúlt hónapokban már jelentek meg szivárogtatások a filmből, és egy a kánonból törölt karakter felbukkanásáról is olvashattunk már.

A Star Wars: Episode IX bemutatója 2019. december 20-án lesz az Egyesült Államokban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars
Filmek

Megváltozott James Mangold készülő Star Wars: A Jedik hajnala alcíme?

Egy biztos, a Star Wars: A Jedik hajnala az első Jedi történetét...

Sorozatkritikák

Star Wars: Birodalmi históriák kritika

Újabb animációs antológiasorozat érkezett a Star Wars világából, ezúttal Morgan Elsbeth és...

Sorozatkritikák

Star Wars: Rossz Osztag kritika

Milyen lett a legújabb Star Wars animációs sorozat?