Főoldal Filmek A Lucasfilm hivatalosan megerősítette, hogy Carrie Fisher nem tér vissza
Filmek

A Lucasfilm hivatalosan megerősítette, hogy Carrie Fisher nem tér vissza

Napok óta mentek a találgatások, hogy vajon CGI-ként visszahozzák-e Leia hercegnőt, vagy újraírják a kilencedik részt.

920
Carrie Fisher Leia

Napok óta mentek a találgatások, hogy vajon CGI-ként visszahozzák-e Leia hercegnőt, vagy újraírják a kilencedik részt.

A napokban többször is lehetett arról olvasni, hogy a két stúdió, a Disney és a Lucasfilm arról tárgyal a hetekben, hogy mi tévők legyenek Carrie Fisher színésznő karakterével, Leia-val, aki a pletykák szerint igen fontos szerepet kapott volna a Star Wars: Episode IX-ben. Végül a Lucasfilm hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősítették, hogy nem fognak számítógépes effekteket használni ahhoz, hogy visszahozzák szeretett hercegnőnket, inkább átírják a Star Wars 9 szkriptjét.

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet egyik legellentmondásosabb momentuma az volt, mikor Peter Cushing karakterét, Tarkin-t „feltámasztották” CGI segítségével. Voltak akik elismerték az ILM (Industrial Light & Magic) munkáját, miközben mások egyrészt kifogásolták a számítógépes effektek minőségét, másrészt pedig erkölcsi kérdésekre hivatkozva nem értenek egyet, hogy miért, és indokolt volt-e a rég elhunyt színészt visszahozni.

Köszönhetően néhány számítógépes varázslatnak a fiatal Leia hercegnővel is találkozhattunk a spin-off-ban, sajnos azóta viszont a legendás színésznő eltávozott az élők sorából. Érthető az utóbbi időben legtöbbet arról beszéltek, hogy a Disney és a Lucasfilm mi tévő lesz, vajon átírják-e soron következő részeket, és ha igen, akkor CGI-t fognak-e használni az újraforgatásokhoz, hogy méltó befejezést kapjon a szereplő. Szerencsére nem kell többé ezen agyalnunk, ugyanis a Lucasfilm a hétvégén kiadott egy hivatalos közleményt, melyben tisztázták a helyzetet.

Normál esetben nem szoktunk reagálni a rajongói fejleményekre, vagy sajtóra, de most egy rémhír terjed, amivel szeretnénk foglalkozni. Szeretnénk biztosítani a rajongókat, hogy a Lucasfilm nem tervezi digitálisan pótolni Carrie Fisher-t, Leia hercegnőt/Organa tábornokot.

Carrie Fisher volt, van, és mindig is a Lucasfilm család része lesz. Ő volt a mi hercegnőnk, a tábornokunk, és ami még ennél is fontosabb, a barátunk volt. Még mindig fáj, hogy elvesztettük őt. Tiszteletben tartjuk Leia hercegnő emlékét, örökségét, és mindazt, amit adott a Star Wars-nak.

Jó hallani nagyon ezeket, főleg azért, mert kissé tiszteletlenség lett volna a stúdió részéről, és csak a színésznő teljesítményét kicsinyítették volna azzal, ha CGI segítségével életre keltik, vagy pusztán egy másik színésszel helyettesítették volna őt. Nyilvánvaló, a stúdiónak több egyéb terve is van arra, hogy a lehető legjobb módon zárják le a karakter pályáját.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...