x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Obi-Wan Kenobi és Darth Maul harca látható lesz a Star Wars Rebels-ben?

Emlékeztek arra, hogy Darth Maul és Kenobi harca lezáratlan maradt a Clone Wars animációs sorozatban?

Obi-Wan Kenobi és Darth Maul harca látható lesz a Star Wars Rebels-ben?
  • Publishedszeptember 11, 2016

Emlékeztek arra, hogy Darth Maul és Kenobi harca lezáratlan maradt a Clone Wars animációs sorozatban?

Egyre valószínűbb, hogy láthatjuk a félbemaradt párharcát Kenobi-nak és Darth Maul-nak. Mérget azért nem vehetünk rá, de egyre valószínűbb. Szinte abban mindenki egyet ért, hogy a Star Wars: Baljós árnyak nem hozta meg a várt sikert, és nem lett minden idők legjobb filmje. De most ez egy megváltás lenne a sorozatnak, hogy Darth Maul és Obi-Wan közötti csatát végérvényesen is lezárnák. Most a legfrissebb pletykák szerint erre van esély, ugyanis többen állítják, hogy az egyik Star Wars animációs sorozatban ismét egymásnak eshetnek, és befejezhetik a félbemaradt párharcukat.

Nos, azt tudjuk, hogy ezt a csatát filmes formában nem láthatjuk, ha lenne is ilyen film, ami kettőjükről szólna, akkor arra nagyon sokat kéne várni, így a legvalószínűbb, hogy készítők a futó Rebels harmadik évadjában fogják elvarrni a szálakat. Egy bizonyíték sem került eddig nyilvánosságra, de a Star Wars News rajongói közösség összerakta a puzzle darabkákat, hogy egy tisztább képet kapjunk. Az első nyomot a Disney XD oldalán találták, mely Darth Maul karakterére utalhat:

Most, hogy megszabadultunk a sötét és sziklás Malachor bolygótól, Maul ámokfutásba kezdett a galaxisban. Évtizedes bosszúvágy hajtja őt, és ezért kockára teszt mindent, a józan ész határait súrolja. A nyugtalan Sith Nagyúr reméli, hogy meg tudja gyógyítani a régi sebeket, és be tudja fejezni régi feladatát, amit évekkel ezelőtt be kellett volna már fejeznie. Bár Maul úgy találja, hogy a galaxis sokat változott, míg száműzetésben volt, és még a Sötét oldal csalója sem tudja, hogy hol vannak a titkok elrejtve.

A „régi feladat” címszó alatt utalást tett arra, hogy Obi-Wan-t megölje egyszer és mindenkorra. Sokan felkaphatták a fejüket, hiszen Darth Maul-t megölték a Baljós árnyakban, akkor hogy lehet mégis életben. A válasz roppant egyszerű, a Star Wars: Clone Wars szolgál válaszokkal, így ha időd engedi, mindenképpen nézd végig a sorozatot, mert sok más érdekességre is fény derül az animációs sorozatból. A sorozatban zavarodott állapotban, és valamiféle robot lábakkal láthattuk Maul-t. A Rebels második évadja végén már feltűnt a Sith, és ez pedig arra enged következtetni, hogy a harmadik évadban komolyan kell számolni Maul-lal. És ahogy már leírtuk, a Clone Wars-ban találkozott Kenobi-val, de akkor úgy döntött, hogy nem öli őt meg abban az ütközetben.

Egy másik, „a régi sebek” kifejezést is kiemelték az idézetből. Volt egy képregény történet, melyet Old Wounds-nak, azaz Régi Sebeknek hívtak, de sajnos ez a könyv már nem része a kánonnak. A kánonban leírták, hogy Obi-Wan-nak és Darth Maul-nak volt egy másik harca is három évvel A Sith-ek bosszúja után. Fura és különös megfogalmazás, de ha azt nézzük, akkor idősík szerint egybevágnak a cselekmények – a Star Wars: Lázadók/Rebels sorozat 13 évvel A Sith-ek bosszúja, és 5 évvel az Egy új remény előtt játszódnak. Ez pedig pont elég információ volt, hogy kitaláljuk, mivel találkozhatunk a következő évadban.

A harmadik bizonyíték, mely alátámasztja a fenti tényeket Twitter-ről származik. A hivatalos Star Wars Twitter-fiókon jelent meg egy érdekes bejegyzés, amire mindenki felkapta a fejét. A posztban egy fénykép volt látható, amin Darth Maul éppen fojtogatja Kenobi mestert. „Maul bosszút álljon azon a jedi-n, aki ellopta tőle a reményt Mandalore-on.” Talán nem volt véletlen ez a kép sem. Egy másik tweet is megjelent a közösségi médiában, méghozzá Ray Park-tól, aki Darth Maul-t játszotta a filmben. A fényképen az volt látható, hogy Maul és Kenobi egymással küzd, de ezt a képet promócióra is használták a Vanity Fair-nél még 1999-ben. Kérdezték a színészt erről, de ő csak ennyit válaszolt:

Ez csak egy promóció volt a Vanity Fair-nél, de lehet valami eljövendőnek is jele…

Nagyon jól mutatja, hogy a rajongók mennyire szeretnék látni a visszavágót a sorozatban, még úgy is, hogy nem élőszereplős sorozatról beszélünk. Nem zárták ki teljesen azt sem, hogy előszereplős show-t csináljanak a jövőben. Pletykálnak arról is, hogy egy spinoff mozifilmet szeretnének készíteni Obi-Wan Kenobi-nak, melyben Ewan McGregor visszatérne. A film pont A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódna. Lehet, hogy pont erről egyeztetnek jelenleg is a LucasFilm-nél, hogy miként tudják sorozattal is összekapcsolni majd a filmet, nem zárhatunk ki semmit. (Írtunk erről korábban, hogy vannak kezdeményezések élőszereplős sorozatra is.) Park biztos, hogy nem fogja hangját adni a sorozatban Maul-nak, helyette Sam Witer fogja megszólaltatni. Dave Filoni elmondta, hogy szeretné, és Ewan McGregor-nak kell megszólaltatnia Obi-Wan-t majd a sorozatban, ez is utalás lehet, de hangsúlyozzuk, ezek csak spekulációk, s nem hivatalos információk. A Star Wars: Rebels harmadik évada szeptember 24-én fog debütálni a Disney XD csatornán, alig várjuk!

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.