Főoldal Filmek A Star Wars 8 egyik spoilere gigászi Luke Skywalker harcról árulkodik
FilmekBREAKING

A Star Wars 8 egyik spoilere gigászi Luke Skywalker harcról árulkodik

Múltkor már kaptunk olyan hírt, miszerint Luke Skywalker vérre menő csatát fog víni az Ahch-To bolygón.

593

Múltkor már kaptunk olyan hírt, miszerint Luke Skywalker vérre menő csatát fog vívni az Ahch-To bolygón.

Régóta beszélik már azt, hogy Rey (Daisy Ridley) mellett Luke Skywalker (Mark Hamill) is főszereplői, amolyan második főszereplő posztot fog betölteni a Star Wars 8-ban. Mondjuk mindezt úgy, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő filmben csak pár másodperc jutott a szereplőnek – a film végén találkozhattunk Luke-kal, mikor Rey rátalált a jedik ősi szenthelyén.

Az egykori jedi mester visszatért, ezt nyugodt szívvel jelenthetjük ki, s sokkal erősebb, mint valaha volt. Valójában egy új forrás arról számolt be, hogy a folytatásban Luke-nak több látványos fénykardozása is lesz. Lehet, hogy elégszer leírtuk már, s nem kell újból figyelmeztetnünk, hogy spoiler rész következik, így ha nem szeretnéd idő előtt megtudni a következő Skywalker-saga cselekményét, akkor zárd be az oldalt. De gondoljuk, hogy sokan kíváncsiak rá, ezért most leírjuk a legfrissebb híreket.

A Star Wars 8 legnagyobb jelenetéről lehet most olvasni, erről tudódtak ki információk. TrailerAddict-tól származnak a következő hírek – természetesen senki sem igazolta -, de több forrás is megerősítette, hogy szemtanúi voltak a jelenetnek, és saját szemükkel látták a harcot. Nem ez az első alkalom, hogy erről a bizonyos Luke Skywalker jelenetről olvashattok nálunk, és a Star Wars Hungary hivatalos rajongói oldalán. Kitaláltátok már, hogy melyik részről van szó?

Tegnap több részlet is napvilágot látott arról a scene-ről, mikor Luke és a Ren Lovagok csapnak össze, erről a részről már tömérdek forrás számolt be – köztük mi is. Úgy tűnik, hogy Luke Skywalker szeretné a Star Wars 8-ban behozni a sok elvesztegetett időt. Miközben remete életét élte az Ahch-To bolygón, és próbálta kinevelni az új jedi nemzedéket, új képességekre tett szert, és erejét is sikerült megnövelnie. Régóta rebesgették már, hogy Luke hasonló képen fogja kitanítani Rey-t, mint egykor Yoda is tette vele a Dagobah-n. Ellentétben Yoda-val, hiszen sajnos megvoltak számlálva Yoda mester napjai, így nem tudta befejezni Luke kiképzését, addig Luke-ban még mindig ott van harc tüze, a harci vágy. Lehet, hogy megöregedett, de még is kész arra, hogy szembeszálljon a Sötét oldallal.

Korábban utaltak már a jelenetre, hogy rengeteg drótkábelt és világítást használtak fel a forgatás során, de konkrét utalást mégsem kaptunk arra, hogy milyen csata történhetett itt. Valószínű, hogy ez lesz a film egyik legfontosabb, s legnagyobb jelenete is, erre korábban Mark Hamill már utalt egy interjúban. A jelentet úgy kell elképzelni, hogy Luke és Rey az Ahch-To bolygón tartózkodnak még mindig, és a nap épp leáldozóban van. Az eső is elered. Rey is új külsőben fog mutatkozni a jelenetben, és az új hajstílusát figyelhetjük meg, illetve azt, hogy nem viseli Az ébredő Erő végén látott mellényt sem. Skywalker-en pedig a jellegzetes jedi köpeny van.

Ezután érkezik majd Kylo Ren (Adam Driver) a Ren Lovagjai kíséretében. Landolást követve megmásszák a sziklát, s a meredek partot, csak hogy szemtől szembe találhassák magukat a mesterrel és tanítványával. Kylo itt sem fog maszkot viselni – emlékezzünk csak, azt elhagyta a hetedik részben -, majd hirtelen Luke előtt fogja magát találni. Rég volt már, hogy találkoztak, még mikor Kylo kicsi volt, és nem ölte meg Ben Solo-t, régi önmagát. Kyle Ren előveszi vörös fényben izzó, s keresztre emlékeztető fénykardját, és Luke-ra támad. Ez a korábbi híreket erősíti meg, hogy a pár a meredek sziklafal mentén fog egymással küzdeni az éjszaka közepén.

Itt fognak becsatlakozni a Ren Lovagok is, akik a védtelennek tűnő Luke Skywalker után fognak rohanni. A tengerparton csapnak össze, mialatt a magára hagyott Kylo Ren azzal lesz elfoglalva, hogy megölje Rey-t. Skywalker-ra a harc közben az egyik Lovag rátámad, és egy fejszéhez hasonló tárggyal kezd majd el hadonászni – pont úgy, ahogy korábban lefestették ezt a jelentet. Luke megragadja a támadót, és az Erő segítségével a magasba emeli, majd a távolba dobja. Előveszi a zöldes színű fénykardját, melyet A jedi visszatérben lehetett utoljára látni, és egy másik Ren Lovagot is megöl.

Luke könnyedén megy át a Lovagokon, és sorra végez velük, miközben Rey és Ren kemény harcot vív egymással a sziklafalon. A harc hevében Rey egyszer csak eltűnik majd. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történik majd a lánnyal, lelökték, vagy megsebesült és emiatt esett csak le. Erre válaszra majd csak a film tud szolgálni. Luke nem veszi észre, hogy Rey leesett a sziklán, és csak Kylo Ren felé közelít, erőt vesz magán, hogy egyszer és mindenkorra megölje unokaöcsét. Ben Solo látta, hogy nagybátyja milyen könnyedén bánt el a Lovagokkal, megrémül Luke erejétől. Úgy tudjuk, hogy nem is fog harcolni vele, inkább elmenekül, visszatér Snoke Legfőbb vezérhez.

A fenti szinopszist olvasva elmondhatjuk, hogy Luke Skywalker lesz a Star Wars 8 legrosszabb fiúja, és végre felébredt a benne rejlő Erő. Nem a vég, hanem felvezető lesz a grandiózus rész, és a jövőben még találkozni fognak, pont úgy, mint volt a Star Wars 6-ban. Kylo kiképzés miatt hazatér a mesteréhez, és hogy befejezze azt, amit a nagyapja elkezdett (Anakin Skywalker). Azt is beszélik már, hogy Rey-t a film végén megkísérti a Sötét oldal, és teljesen elbizonytalanodik majd. Merész és vad gondolat, de ha Rey-ben valóban Palpatine vére folyik, akkor Luke-nak és Ben Solo-nak majd össze kell fognia, és csapatként kell megmenteniük Rey-t Snoke-tól, és a Sötét oldaltól, hogy ne jusson arra a sorsra, mint Darth Vader. A film utómunkái jelenleg is folynak, és a film első előzetese várhatóan decemberben, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet film előtt fog befutni.

Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

A Die Hard mintájára Daisy Ridley terroristákkal harcol London legnagyobb felhőkarcolóján

Daisy Ridley leforgatta következő filmjét, amelyben terroristákkal harcol.

Star Wars: The Acolyte
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.