x
Close


Közelgő események

Filmek

Megvan, hogy ki fogja eljátszani az új Ragadozó-film női főszerepét

A készítők kinézték maguknak az új Ragadozó-film női főszereplőjét.

Megvan, hogy ki fogja eljátszani az új Ragadozó-film női főszerepét
  • PublishedMay 23, 2021

A tavalyi év második felében szivárgott ki, hogy új Ragadozó-filmen dolgozik a 10 Cloverfield Lane rendezője. Már korábban kiderült, hogy reboot lesz, vagyis az új film története nem fog kapcsolódni a 2018-ban bemutatott Shane Black filmhez, és a rajongók nagy bánatára a 2010-es Ragadozók című film folytatása sem fog megvalósulni, pedig egészen ígéretes történettel álltak elő a készítők.

A hírek szerint a 20th Century Fox kérésére Dan Trachtenberg dolgozik az új filmen, ami Skulls, azaz Koponyák címet kapta. A történetet Patrick Aison írja, miközben a munkálatait az a John Davis felügyeli, aki köztudottan a Ragadozó szériát irányította az elmúlt években. A múltban játszódik a film, és az őslakos amerikaiakra fog fókuszálni, mielőtt az amerikai telepesek elfoglalták volna a területeket, főszerepben pedig egy komancsi csoporthoz tartozó nő lesz, aki ellenszegül a nemi normákkal és hagyományokkal, hogy harcos váljék belőle. A filmet várhatóan a következő néhány hónapban kezdik forgatni Calgary területén.

A szereplőválogatás szerint egy 19 éves színésznőt keresnek, akinek karakterét Kee-nek hívják, ami komancs nyelven a nemet jelenti. Ezt a nevet dacos természete miatt érdemelte ki. Ami pedig Taabe karakterét illeti, a 17 éves karakter szerepére fiatal férfi színészt keresnek. Taabe neve a Napot jelenti a törzs nyelvén, mint a csillag az égen, ami megismerteti veled a törzs elvárásait vele szemben, s akiből egy nap a törzs vezetője válik. Élete túlnyomó részében idősebb nővérére kellett támaszkodnia, mígnem egy nap egy nagy győzelemmel tért haza a vadászatból, ami hamarosan megrontja kapcsolatukat.

A The Ronin és a Discussing Film értesülése szerint ezt a bizonyos női főszerepet Amber Midthunder kapta, akit leginkább a Légió, a Roswell vagy a New Mexico című sorozatokból ismerhetünk, legközelebb pedig Liam Neeson és Laurence Fishburne oldalán a The Ice Road című filmben kap egy kisebb szerepet Midthunder.

Amber Midthunder

Nem ez lesz az alkalom, hogy a franchise feltárja az indián kultúrát, hiszen a Predator: Big Game című képregények és könyvek pontosan ezt tették, igaz filmben eddig még nem kapott szerepet. Egészen érdekes és izgalmas tervek ezek, a kérdés csak az, hogy a 2018-as film után, működni fog-e. De nem szabad elfelejteni, hogy a filmek mellett akár sorozatot is kaphat a franchise, hiszen a Disney+ streamingszolgáltató kiemelt figyelmet kap. De a Ragadozó franchise mellett Noah Hawley vezetésével készül egy Alien-sorozat, illetve filmet is kapunk, ahogy arra Ridley Scott korábban már utalt.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.