Ridley Scott

Ridley Scott megerősítette, hogy új Alien-filmen dolgozik, de nem a Prometheus és a Covenant folytatásán

Új Alien-film van készülőben.

Az Alien franchise mindenkori atyja, Ridley Scott többször elmondta az Alien: Covenant bemutatója után, hogy folytatáson dolgozik. Ezt most megerősítette, hogy a Disney irányítása alatt egy új Alien-filmen dolgozik, azonban a korábbi hírekkel ellentétben ez nem a Prometheus vagy az Alien: Covenant folytatása lesz, hanem valami új.

A 2012-ben bemutatott Prometheus sok kritikát kapott, amiért valami újat mutatott. A filmben a karakterekre, nem pedig a Xenomorphra fókuszáltak. Végül a rajongói nyomásra az idegenek megjelentek a folytatásban, ám a film még így sem nyerte el sok rajongó és kritikus tetszését. A premier után Scott úgy fogalmazott, hogy az idegenektől el kell távolodni, s a mesterséges intelligencia egy olyan kérdés, amit boncolgatni kell a folytatásban, elég volt már a nyálas dögökből.

A rendezőtől A farkas gyerekei most debütált az HBO Maxon, és ebből az alkalomból ismét feltették a kérdést. Pontosan nem derült ki, hogy milyen előzményen dolgozik, ami nem kapcsolódik a korábbi két filmhez, de határozottan tetszik ez az új irány, ami több kérdést is megválaszolna a klasszikusból.

Folyamatban van. Végigmentünk egy úton és a Prometheus és Covenant filmekkel megpróbáltuk újra feltalálni a kereket. Vajon visszatérünk-e ehhez közvetlen, kétséges, mert a Prometheus nagyon jól bemutatta azt. De tudjátok, olyan alapvető kérdéseket tesztek fel, mint a ’Maga az Alien, a facehugger, a chestburster, hogy ezekből mind elég volt? Át kell gondolnod az egész véres dolgot és egyszerűen a franchise-ra használni a szót?’ Mindig ez az alapvető kérdés.Ridley Scott

Hasonló kérdést már júniusban feltették a rendezőnek, hogy mi lesz a franchise sorsa. Akkor néhány ötletet megosztott a folytatással kapcsolatban. Véleménye szerint még mindig nagyon sok van ebben a szériában, ugyanakkor fejlődésen kell átesni. Scott olyan kérdéseket boncolgatott nyáron, mikor elkészítette az első filmet, mindig arra gondolt, hogy miért teremtenek ilyen lényeket és miért szállítják egy olyan valamiben, amire mindig is egyfajta harci járműként gondoltam, ami egy teljes rakományi tojást hozott magával. Mi volt a jármű és a tojások célja?

Bár konkrétumokat ezúttal sem tudtunk meg a nagy ötletéről, de a dolgok állása szerint az új Alien-film is valamiféle előzmény lesz, ám nem a Prometheus vagy a Covenant vonalán halad, ami egyszerre szomorú és örömteli hír a rajongóknak. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk, hogy milyen ötlettel állnak elő, de beletelik még egy kis időbe, mire kiderül, Scott miben sáfárkodik a Disney boszorkánykonyhájában.

Ridley Scott
Total
26
Shares
Previous Article

TESZT: Griefhelm

Next Article
Tenet

Box Office 2020/36. hét: Eljött a várva-várt pillanat, Amerika is megkapta a Tenet-et

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!