Főoldal Filmek Ridley Scott ilyen folytatást gondol az Alien: Covenantnak
Filmek

Ridley Scott ilyen folytatást gondol az Alien: Covenantnak

Kiderült, hogy milyen irányba folytatódhat az Alien: Covenant, amennyiben a stúdió berendeli belőle a következő részt.

290

Kiderült, hogy milyen irányba folytatódhat az Alien: Covenant, amennyiben a stúdió berendeli belőle a következő részt.

Ridley Scott nagy reményekkel vágott bele az Alien franchise előzményének megírásába, azonban míg a kritikusok szerették a 2012-ben bemutatott Prometheus első részt, addig a hardcore rajongók visszakoztak az alkotástól, s a Teremtők helyett a Xenomorphokat követelték a stúdiótól. A 20th Century Fox részben eleget tett ennek az Alien: Covenantban, hiszen a Teremtők eltűntek, nem tudtunk meg többet róluk, és kaptunk két Xenomorphot, azonban még ez sem volt elég a sikerhez. A film nem hozott elég pénzt, és talán a Disneyhez került jogok végképp lehetetlenné teszik, hogy elkészüljön a folytatás.

Az Empirenek volt szerencsére beleolvasni a John Logan által írt Alien: Awakening forgatókönyvébe, ami eredetileg A világ összes pénze után Ridley Scott következő alkotása lett volna.

Logan forgatókönyvében visszatértek volna a Prometheusban látott Tervezők, az a különös faj, akik a túlélő David után érkeztek. Scott azt mondta, nyilvánvaló, hogy „ellátogatunk arra a bolygóra”, ami feltételezhetően az LV-426 lett volna.

Scott a múltban már többször is utalt arra, hogy szeretnék áthidalni a Prometheus és az első A nyolcadik utas: a Halál között tátongó hatalmas űrt, tehát a cél az volt, hogy az eredeti Alien-filmből a Nostromo legénysége arra a tojásokkal teli hajóra találjon rá, ami David (Michael Fassbender) és a Tervezők harcából csapódott a bolygóra. Scott, akinek már elege van a Xenomorphokból, korábban az Entertainment Weeklynek úgy fogalmazott, hogy

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”Ridley Scott”]Elkészítünk egy másik filmet, megcsináljuk. Úgy hiszem, hogy fokozatosan el kell távolodnunk az idegenektől. „Az emberek azt mondják, hogy még több idegenre van szükség, több arctámadóra, több mellkasból kitörésre”, úgyhogy sokat is tettem a Covenantba, és szépen passzoltak bele. De úgy gondolom, ha újra nekifogunk, akkor találni kell egy másik megoldást, ami izgalmasabb. Szerintem a mesterséges intelligencia sokkal veszélyesebb és ezért sokkal érdekesebb.[/penci_blockquote]

Most minden azon áll, hogy a Disney hogyan dönt, engedik-e Scottnak, hogy lezárja a franchiset, vagy hagyják az egész dolgot, miközben az elmúlt hónapokban már arról is hallani lehetett, hogy nem filmet, hanem sorozatot kapnak a rajongók, de most a 20th Century Fox felvásárlásával még ez sem biztos. Talán a jövőben nem lesz helye R-besorolású filmeknek a Disney vezette Foxnál.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Napóleon
Kritikák

Napóleon kritika

Vitatható, mennyire lett hű és jó a Napóleon, majd a rendezői vágás...

Jégvarázs 2.
Filmek

A Disney egyszerre dolgozik a Jégvarázs 3. és 4. részén

A Jégvarázs több folytatásán is dolgozik a Disney.

Dwayne Johnson
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk...