Főoldal Filmek Így folytatódott volna Antal Nimród 2010-es Ragadozók alkotása, amit csak egyszerűen a Die Hardhoz hasonlítottak
Filmek

Így folytatódott volna Antal Nimród 2010-es Ragadozók alkotása, amit csak egyszerűen a Die Hardhoz hasonlítottak

Nagy tervekkel készültek a Ragadozók készítői.

693
Ragadozók

A 2010-es Ragadozók című film társírója, Alex Litvak osztott meg néhány részletet arról, hogy milyen folytatással álltak elő. Az író elmondása szerint ez valami olyan lett volna, mint a Bruce Willis főszereplésével klasszikussá vált Die Hard a ’90-es években, csak ezúttal nem a Nakatomi Pláza 32. emeletén került volna sor a végső összecsapásra, hanem a Ragadozók űrhajóján.

A Ragadozó franchiset a Disney megpecsételte azzal, hogy felvásárolta a tavalyi évben a 20th Century Foxot. Nagy rejtély, hogy mikor látjuk legközelebb a Ragadozókat a filmvásznon, mivel a Shane Black alkotása nem aratott nagy sikert sem a rajongók, sem a kritikusok körében. Ennek ellenére a készítők fejében már megfogalmazódott néhány gondolat, hogy mivel lehetne színesebbé tenni a szériát.

Az első felvonás végén Royce-t, Isabelle-t és az új srácokat a Szuper Ragadozó elfogta volna – szándékosan hagyták magukat elfogni – és ezután a Ragadozó arra a hajóra vitte őket, amivel embereket hoznak erre a bolygóra. Ennek valami nagy szállítónak kell lennie, szóval látnunk kell ezt a hajót… srácaink kitörnek…és valami olyan lett volna a film, mint a Die Hard egy Ragadozó hajón.

És ez még nem minden. Mint kiderült, a készítők már akkor fontolóra vették, hogy a Predator és az Alien franchise találkozni fognak. A 2000-es években az Alien vs. Predator alkotásban egymás torkának ugrott a két fenevad, ám ezúttal más tervvel álltak elő.

Az ötlet az volt, hogy kitörsz és megpróbálod átvenni a hajó fölött az irányítást, miközben le kell győznöd az összes Szuper Ragadozót. Természetesen minden más kis sz*rral együtt… mint ha egy földönkívüli állatkert lenne ezen a hajón. És elérkeztünk az utolsó dologhoz, amitől Drew úgy érezte magát, hogy ’azta, imádom ezt az ötletet!’ A nap végén megnyertük a csatát a hajón, visszatértünk a Földre, landoltunk, és rádöbbentünk, hogy ez a jövő. Végig azt hittük, hogy a jelenben történik minden, de mi van, ha ezek a srácok 300 évig jegelve voltak? Az ajtó kinyílik, és a tengerészgyalogosok bejönnek.

Szóval 300 évet ugrottunk volna előre az időben, s így találkozott volna a Predator az Alien szériával. Állítólag a stúdió nagyon pozitívan reagált erre az ötletre, Litvak állítása szerint a 20th Century Fox akkori vezetője eldobta az agyát az ötlettől, ám végül semmi nem lett belőle. Az író elmondása szerint azért nem készült el a film, mert néhány színész nem így állt a dologhoz, ezért soha nem készült el a film. És már nem is fogják látni, bármennyire is tűnik nagyszerű koncepciónak, kötve hisszük, hogy a Disney rábólintana egy ilyen tervre.

Ragadozók
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Préda
Filmek

Hogy kapcsolódik a Préda az eredeti Ragadozó-filmekhez?

Ügyesen összekapcsolták a Ragadozó új filmjét az eredeti részekkel.