Főoldal Filmek A Préda koncepciótervén a különbségeket nézhetjük meg a vadon Ragadozója és a későbbi dizájn között
Filmek

A Préda koncepciótervén a különbségeket nézhetjük meg a vadon Ragadozója és a későbbi dizájn között

A filmen dolgozó VFX-művész osztotta meg az összehasonlítást a Ragadozókról.

174
Préda

A Préda ragadozójának koncepciórajzaiból kiderül, mennyire különbözik a lény dizájnja és mérete az elődeitől. A népszerű sci-fi franchise ötödik része – amely az eredeti, 1987-es Ragadozó című filmmel kezdődött Arnold Schwarzenegger főszereplésével – a kritikusok és a közönség egyaránt kedvelte, s az Egyesült Államokban a Hulu streaming szolgáltató legnézettebb premierje volt a megjelenés napján.

Alec Gillis VFX-művész az Instagramon osztott meg terveket a lény új kinézetéről. Összehasonlításként az Alien vs. Predator – A halál a ragadozó ellen 2. terveit is megosztotta, hogy milyen átalakuláson ment keresztül a karakter az elmúlt években. Gillis a bejegyzésben megjegyezte, hogy a változtatások szembetűnők lesznek Stan Winston által készített eredeti dizájnhoz képest, ugyanakkor azt is elismerte, hogy ez a változtatás vitára adhat okot a rajongók között. Bár a Ragadozó megjelenése merőben eltért attól, ahogy legutóbb láttuk, ez semmit sem rontott azon, hogy ez volt a franchise legjobb része az eredeti óta.

A Dan Trachtenberg (Cloverfield Lane 10) legújabb filmje több változtatást is eszközölt a franchise címszereplő lényének dizájnján. Az eredeti filmből ismert fémsisak helyett a Ragadozó egy olyan sisakot visel, amit akár egy másik lény koponyájából is készülhetett. A vállra szerelt plazmaágyú is eltűnt, helyét egy lézerirányítású másik fegyver veszi át, ami dárdákat lő ki. A fegyverzeten és a testpáncélzat mellett a Ragadozó feje is változott, eltűntek a tüskék.

Mivel a franchise az eredeti film óta nehezen tudta lázba hozni és lekötni a közönséget, Trachtenberg egyedi felfogása és újszerű, egyszerűbb megközelítése új távlatokat nyit a franchise életébe. A legújabb film az alapokig megy vissza a lény tervezésénél, ami jól tükrözi, hogy a rendező egy karakterközpontú filmet álmodott meg. Nézői szempontból sokkal vonzóbb lett, hogy a film főhőse egy primitívebb és vad ragadozóval küzd. Amber Midhtunder játssza a főhőst, a komancs törzsből Narut, aki a törzs védelme miatt száll szembe az idegennel.

Bár egyelőre nem jelentettek be folytatást, a Préda rekordot döntő megjelenése után Trachtenberg rendező utalást hagyott a folytatásra a film zárójelenetében.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A sógun
Sorozatok

Az FX saját gyártású minisorozata, A sógun 2024 elején érkezik a Disney+-ra

A John Wick sztárjaival érkezik jövőre A sógun a Disney+-ra.

Doctor Who
Sorozatok

Jövő héttől itthon is nézhetjük a Doctor Who legújabb részeit

David Tennant nálunk is leparkol a TARDIS-szal a Disney+-ra.

Mi lenne, ha...?
Előzetesek

Ünnepi hangulatban megérkezett a Mi lenne, ha…? 2. évad előzetese

A Mi lenne, ha...? 2. évadában újrajátsszák a vakandai csatát is, amiben...

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Disney+ elárulta, mikortól streamelhető az Indiana Jones és a sors tárcsája

Már nem kell sokat várni az Indiana Jones és a sors tárcsája...