Főoldal Filmek Hogy kapcsolódik a Préda az eredeti Ragadozó-filmekhez?
Filmek

Hogy kapcsolódik a Préda az eredeti Ragadozó-filmekhez?

Ügyesen összekapcsolták a Ragadozó új filmjét az eredeti részekkel.

482
Préda
Forrás: Hulu

A Ragadozó megjelenése óta 35 év telt el, és a franchise most a Hulu gyártásában a Préda című filmjével feltámadt hamvaiból. Az új részt megelőző filmek egyike sem tudott felnőni az 1987-es klasszikushoz, és sokan már temették, hogy ennyi volt ennek a filmszériának. Az új rész a cselekményt az 1719-es komancs nemzetségbe helyezve mentesült azoktól a terhektől, amelyekkel szembesülni voltak kénytelenek a korábbi próbálkozások.

A Prédában van egy olyan pillanat, ami összeköti a Hulu rebootját az eredeti Ragadozó-filmekkel. A film végén Amber Midthunder által alakított Naru még egyszer utoljára szembeszáll a Ragadozóval, amikor is egy francia prémvadásztól egy fegyvert kap. A Ragadozó kiirtja az embereit, és cserébe azért, hogy Naru segít neki ellátni a sérüléseit, egy fegyvert ad neki (amivel végül sikerül megsebesíteni a lényt). A Ragadozó megölése után Naru visszatér a táborba, s a lány átnyújtja a fegyvert a törzs idősebb tagjainak, és ekkor derül ki, hogy a fegyveren Raphael Adolini neve szerepel.

Ahogy az SFFGazette.com magyarázatában szerepel, ez ugyanaz a fegyver, amit a Ragadozó, Yautja Greyback (így hívták a Ragadozót a film végén) átadott Danny Glover hadnagyának, Mike Harrigan-nek, miután megölte a lényt a Ragadozó 2. részében. A fegyvert Adolinitől vették el, amikor a legénysége elárulta őt 1718-ban, egy évvel ezelőtt, amikor a Préda játszódik.

Ez azt jelenti, hogy a francia, aki segít Narunak, egyike volt Adolini emberének, de mivel Greyback abban az időben vette el a fegyvert Adolinitől, azt kell feltételeznünk, hogy az új rész nem követi szorosan a képregényeket, ehelyett egy új kánont hoztak létre a Prédával. A fegyver azonban valahogy Greyback kezébe kerül, szóval valami azt súgja, hogy Naru még nem végzett ezekkel az idegenekkel.

Magyarul a készítők összekapcsolták az új részt az eredeti filmekkel, ezek után pedig kíváncsian várjuk, hogy Dan Trachtenberg rendező mire készül, feltéve ha lesz folytatás. Bár ilyen kiváló kritikák után meglepődnénk, ha a Disney nem folytatná a történetet, ami akár a következő felvonásra már a mozikba is kerülhet.

A Préda már elérhető a Hulu és a Disney+ streaming szolgáltatókon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Préda
Filmek

A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be

A költségvetési és logisztikai problémák miatt törölni kellett egy jelenetet, ami Naru...

Ragadozó
Filmek

Arnold Schwarzenegger vendégszerepet kaphat a Préda folytatásában?

A Préda rendezője a Ragadozó főszereplőjének visszatérésére utalt.

Préda
Filmek

A Préda rendezője “izgalmas megbeszélésekről” számolt be, amikor a folytatásról faggatták

Borítékolható a Préda folytatása, a kérdés csak az, mikor és hol mutatják...