Főoldal Filmek Hogy kapcsolódik a Préda az eredeti Ragadozó-filmekhez?
Filmek

Hogy kapcsolódik a Préda az eredeti Ragadozó-filmekhez?

Ügyesen összekapcsolták a Ragadozó új filmjét az eredeti részekkel.

65
Préda

A Ragadozó megjelenése óta 35 év telt el, és a franchise most a Hulu gyártásában a Préda című filmjével feltámadt hamvaiból. Az új részt megelőző filmek egyike sem tudott felnőni az 1987-es klasszikushoz, és sokan már temették, hogy ennyi volt ennek a filmszériának. Az új rész a cselekményt az 1719-es komancs nemzetségbe helyezve mentesült azoktól a terhektől, amelyekkel szembesülni voltak kénytelenek a korábbi próbálkozások.

A Prédában van egy olyan pillanat, ami összeköti a Hulu rebootját az eredeti Ragadozó-filmekkel. A film végén Amber Midthunder által alakított Naru még egyszer utoljára szembeszáll a Ragadozóval, amikor is egy francia prémvadásztól egy fegyvert kap. A Ragadozó kiirtja az embereit, és cserébe azért, hogy Naru segít neki ellátni a sérüléseit, egy fegyvert ad neki (amivel végül sikerül megsebesíteni a lényt). A Ragadozó megölése után Naru visszatér a táborba, s a lány átnyújtja a fegyvert a törzs idősebb tagjainak, és ekkor derül ki, hogy a fegyveren Raphael Adolini neve szerepel.

Ahogy az SFFGazette.com magyarázatában szerepel, ez ugyanaz a fegyver, amit a Ragadozó, Yautja Greyback (így hívták a Ragadozót a film végén) átadott Danny Glover hadnagyának, Mike Harrigan-nek, miután megölte a lényt a Ragadozó 2. részében. A fegyvert Adolinitől vették el, amikor a legénysége elárulta őt 1718-ban, egy évvel ezelőtt, amikor a Préda játszódik.

Ez azt jelenti, hogy a francia, aki segít Narunak, egyike volt Adolini emberének, de mivel Greyback abban az időben vette el a fegyvert Adolinitől, azt kell feltételeznünk, hogy az új rész nem követi szorosan a képregényeket, ehelyett egy új kánont hoztak létre a Prédával. A fegyver azonban valahogy Greyback kezébe kerül, szóval valami azt súgja, hogy Naru még nem végzett ezekkel az idegenekkel.

Magyarul a készítők összekapcsolták az új részt az eredeti filmekkel, ezek után pedig kíváncsian várjuk, hogy Dan Trachtenberg rendező mire készül, feltéve ha lesz folytatás. Bár ilyen kiváló kritikák után meglepődnénk, ha a Disney nem folytatná a történetet, ami akár a következő felvonásra már a mozikba is kerülhet.

A Préda már elérhető a Hulu és a Disney+ streaming szolgáltatókon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.