Főoldal Filmek A Préda új képein szemügyre vehetjük a Ragadozó minimalista dizájnját
Filmek

A Préda új képein szemügyre vehetjük a Ragadozó minimalista dizájnját

Abszolút minimálra vették a Ragadozó testpáncélját az új filmben.

518
Préda
Forrás: Hulu

Számos új kép a jelent meg az új Ragadozó-filmből, és ezeken az ikonikus szörny némileg átalakított páncélját láthatjuk. Az SFX Magazine legújabb száma jóvoltából egy maroknyi új kép érkezett a Préda című filmből. A képeken a Ragadozó mellett Amber Midthunder, a fiatal komancs harcos, Naru is megmutatta magát.

Az újonnan közzétett képeken a film főszereplőit láthatjuk. Bár a Ragadozót és Narut már az előzetesben megmutatták, de az eddigi legtisztább képet kaptuk a földönkívüli harcos páncéljáról, ami a korábbiakhoz képest sokkal egyszerűbb lesz, de egyelőre be kell érnünk a Ragadozó hátával. A vállán jól kivehető a már megszokott fegyver.

prey 1
prey 2
prey 3
prey 4

A Préda a Ragadozó első földi útját fogja feltárni, és a 300 évvel ezelőtti Comanche nemzetségben játszódik. A film egy fiatal nő, Naru történetét meséli el, aki egy vad és rendkívül képzett harcos. A Nagy-síkságon élő legendás vadászok árnyékában nevelkedett lány elindul, hogy megvédje népét, amikor egy titokzatos és halálos fenyegetés veszélyezteti a tábort. A prédából lett vadászról kiderül, hogy egy magasan fejlett, technikailag fejlett arzenállal rendelkező idegen faj.

A film rendezője, Dan Trachtenberg elmondta, hogy a produkció miért tartotta szükségesnek, hogy néhány változtatást eszközöljenek a Ragadozó dizájnján. Ezek közül soknak inkább gyakorlati, mint esztétikai okai voltak.

Az [eredeti] dizájn számomra, bár hihetetlen, funkcionálisan mindig is nagyon nehézkes volt. A feje mindig is olyan nagy volt, hogy egy ember elférjen benne, különösen, amikor a ’80-as években kidolgozták. Ez most a legkifinomultabb, legarányosabb fej-test arány, ami valaha volt. Valójában sikerült elérnünk, hogy a sziluett egy kicsit anatómiailag helyesebb legyen. Őszintén szólva ez a legkisebb, legvékonyabb a Ragadozók közül szerintem, bár még mindig egy nagydarab idegen lény. Ha már a gyakorlatiasságnál tartunk, a rajongók nagy örömére a Ragadozók nagy részét a filmben gyakorlati effektek segítségével keltik életre. Ez a nagyszerű gyakorlati effektek keveréke – nem csak a Ragadozó, hanem más dolgok is, amiket a filmben csinálunk -, de a Ragadozó is, és az, hogy mindent megkapjunk, amit a rajongók egy ’ember a ruhában’ típusú dologtól elvárnak. És ennek minden előnyét, remélem, nem az összes átokkal, és a CG-elemek felhasználásával olyan dolgokat, amire a ruha nem képes.

Dan Trachtenberg

A filmet rendez Dan Trachtenberg, a forgatókönyvet írta Patrick Aison, a film főszereplői pedig Amber Midthunder, Dakota Beavers, Dane DiLiegro, Stormee Kipp, Michelle Thrush és Julian Black Antelope.

A Préda a tervek szerint 2022. augusztus 5-én jelenik meg a Hulu streaming szolgáltatón, de itthon a Disney+-on kell majd keresünk, méghozzá magyar szinkronnal.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Préda
Filmek

A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be

A költségvetési és logisztikai problémák miatt törölni kellett egy jelenetet, ami Naru...

Ragadozó
Filmek

Arnold Schwarzenegger vendégszerepet kaphat a Préda folytatásában?

A Préda rendezője a Ragadozó főszereplőjének visszatérésére utalt.