Főoldal Filmek Matt Reeves azon mesterkedik, hogy a The Batman-trilógiában bemutatja a főhős egyik legnagyobb ellenfelét?
Filmek

Matt Reeves azon mesterkedik, hogy a The Batman-trilógiában bemutatja a főhős egyik legnagyobb ellenfelét?

Ezúttal vajon hogy fogják Jokert ábrázolni?

446
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A The Batman-film főszereplőjét alakító Robert Pattinson már így is egy sereg ellenféllel kerül összetűzésbe, hiszen a filmben Pingvin mellett ott lesz még Rébusz – aki mellesleg először kap szerepet filmszínházi adásban -, de Macskanő is, akiről még nem tudjuk, hogy Batman oldalán áll, vagy ellen lesz. És amiről még nem hallottunk, mert ahogy Matt Reeves korábban fogalmazott, Gotham lovagja egy galériára elegendő ellenféllel néz szembe.

Reeves nem egy filmre szerződött, hanem egy trilógián keresztül készül elmesélni a noir hangvételű Batman kalandját. A The Batman forgatását le kellett állítani a koronavírus-járvány miatt, és a történettel kapcsolatban is sötétben tapogatózunk, amivel kapcsolatban egy felettébb érdekes pletyka látott napvilágot minap. Állítólag Reeves terve között szerepel a DC képregények legikonikusabb nemezisének, Jokernek a bemutatása is, igaz teljesen új feldolgozásban. Szomorú, de úgy tűnik, hogy Joaquin Phoenix alakításában Joker tényleg nem lesz része a DC Moziverzumban.

A The Direct értesülései szerint a filmrendező egy új Jokert fog bemutatni a trilógiában, és a terv szerint a második, illetve a harmadik részben szintén felbukkan majd számos más gonosztevő mellett. Vagyis a rendező tényleg nem viccelt, amikor a több tucat ellenfélről beszélt. A lap forrása úgy tudja, hogy Jokerre utalást már a jövő ősszel megjelenő filmben kapunk, de alighanem még nem került sor a castingra, nem döntötték el, hogy ki kapja ezt az ismert szerepet.

Nehéz elképzelni, hogy ezúttal milyen köntösben ábrázolják majd Jokert, különösen a legutóbbi megjelenése után, amiben olyan nagy mértékben tért el a karakter a korábbi filmvásznas megjelenésektől. Jack Nicholson karaktere képregényhű volt, ugyanakkor megosztó eredettörténettel büszkélkedhetett. Az Oscar-díjjal is jutalmazott Heath Ledger fenomenális volt, sokan az egyik legjobb Jokernek kiáltották ki a néhai ausztrál színészt. Legutóbb pedig Joaquin Phoenix vált ámokfutó pszichopatává, ami inkább a társadalmi problémákra világított rá, mintsem képregényhű ábrázolás volt a cél.   

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...