Főoldal Filmek Matt Reeves megerősítette, hogy a The Batman nem egy eredettörténet lesz
Filmek

Matt Reeves megerősítette, hogy a The Batman nem egy eredettörténet lesz

A The Batman rendezője, Matt Reeves elárulta, hogy a film ’humanista’ megközelítésben mutatja be a hőst, és nem eredettörténet formájában.

552
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A The Batman rendezője, Matt Reeves elárulta, hogy a film ’humanista’ megközelítésben mutatja be a hőst, és nem eredettörténet formájában.

Matt Reeves rendező legújabb sorozatát, a Tales From the Loop-ot népszerűsítette, mikor rákérdeztek talán az egyik legnagyobb alkotására, amin valaha dolgozott. A The Batman projektről van szó, amiért teljes egészében ő felel, a nulláról írta újra a történetet, és ezzel nem kis felelősség hárult rá, bár a Warner Bros. mindvégig mögötte állt, és támogatta a rendező elképzeléseit.

Noha úgy gondolhatjuk, hogy a Sötét lovag küldetése félelmetes feladatnak bizonyul, Reeves nagyon higgadtan és megfontoltan vette kézbe a projektet. Elmondása szerint Batmannek azt az oldalát mutatja majd be, amit szeretett volna, egy humanista megközelítésben. Nagyon szerencsésnek tartja magát, mert ebbe belement a stúdió, ugyanakkor nem eredettörténetet kap Robert Pattinson karaktere:

Nem akartam egy eredettörténetet csinálni, hanem egy olyan történetet elmesélni, ami továbbra is tisztában van az eredetével, ami azzá formálta, aki. Ennek a srácnak komoly problémái lesznek, és ez az, ahogy megpróbál majd a problémák fölé emelkedni. De ez nem azt jelenti, hogy teljesen ismeri önmagát, illetve sötét oldalát, ami hajtja előre. Mennyi mindennel képes egyesülni, és mennyi mindent csinálhat még, amiről még nem tudott.

Matt Reeves

A rendező elmondta még, hogy a történet kidolgozásánál nagyon fontos szerepet játszott, hogy a karakter lélektani és érzelmi súlyát is átérezze, valamint hogy olyan formában mutassák be nekünk Gotham-et, amin eluralkodott a bűn és a korrupció.

Ez nagyon aktuálisnak tűnt. Úgy gondolom, hogy ez mindig így volt. Szinte nincs olyan idő, amikor nem tudsz egy történetet csinálnál a korrupcióról. De ma még mindig hihetetlenül rezonánsnak tűnt, talán a véleményem szerint, talán jóval többről más időkben.

The Batman-filmet 2021. június 25-én fogják bemutatni az amerikai mozikban, de a koronavírus-járvány miatt könnyen elképzelhető, hogy csúsztatni fogják a bemutatót, hiszen lassan már egy hónapja áll a forgatás, nem haladnak a filmezéssel.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.