The Batman

Matt Reeves elárulta, miért mondott igent a The Batman-filmre, azt akarta, hogy érzelmi tét legyen

Matt Reeves rendező arról beszélt, hogy miért írt alá, és mikor leült kidolgozni a történetet, a 1970-es évekből mely alkotások inspirálták a munkában.

Matt Reeves rendező arról beszélt, hogy miért írt alá, és mikor leült kidolgozni a történetet, a 1970-es évekből mely alkotások inspirálták a munkában.

Nem vitás, hogy 2021 egyik legjobban várt alkotása a The Batman, amiről lassan már egy évtizede cikkezünk, annyi mindent megélt a projekt Ben Affleck és Geoff Johns idején. Affleck nemrég őszintén beszélt a távozásról, helyét pedig A majmok bolygója trilógia rendezője, Matt Reeves örökölte meg, aki kukába vetett minden addig kidolgozott tervet, és nulláról írt történetet a DC képregények legnépszerűbb hősének.

Néhány részlettől és forgatási képtől eltekintve nem sokat tudunk a filmről, az biztos hogy a ’90-es években játszódik, egy galériára elegendő gonosztevő kap szerepet benne, és a főhőst az Alkonyat filmszériából a vámpírral azonosított Robert Pattinson játssza. A The New York Times készített egy hosszabb interjút a film rendezőjével, hogy vajon képes-e saját akaratát érvényesíteni egy ilyen ikonikus karakteren. Reeves megerősítette, hogy bizonyos elvárások mellett nagyon sajátos elképzelései voltak, és a Warner Bros. teljes egészében beállt mögé.

Természetesen ezeket a dolgokat úgy kell kibányászni, hogy ezek a cégek pénzt csináljanak belőle. Soha nem tudhatod, hogy vajon a közönség vevő lesz-e az elképzelésedre. De ha nem lennének, akkor nem én csinálnék Batmant. Úgy voltam vele, hogy volt néhány nagyszerű Batman-film, és én nem pusztán ’egy Batman-filmet’ akarok csinálni.

Valami olyat akarok csinálni, aminek érzelmi tétjei vannak. A célom az, hogy hihetetlenül személyes legyen, miközben a világ metaforáit felhasználjuk. Olyan érzés ez, mint igazán páratlan visszatérés azokhoz a filmekhez, amiken a ’70-es években felnőttem, a Klute vagy a Kínai negyed. Nem azt mondom, hogy valami ilyet érünk majd el, de azok a filmek remekművek voltak, és ambícióval teliek.Matt Reeves

Reeves korábban már elmondta, hogy a The Batman, nem eredettörténet lesz, tehát Christopher Nolan nagysikerű a Sötét lovag-trilógiájával ellentétben itt már Bruce Wayne-t úgy mutatják be, mint Gotham lovagját, de csak most kezdi igazán megismerni erejét és hatalmát.

A The Batman-filmet 2021. június 25-én fogják bemutatni az amerikai mozikban, de a koronavírus-járvány miatt könnyen elképzelhető, hogy csúsztatni fogják a bemutatót, hiszen lassan már egy hónapja áll a forgatás, nem haladnak a filmezéssel.

The Batman
Total
1
Shares
Previous Article

Terítéken a Resident Evil Resistance jövője

Next Article

KRITIKA: A galaxis őrzői vol. 2.

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!