Wide Screen
Image default
Filmek

Ben Affleck őszintén nyilatkozott arról, hogy miért mondott le a The Batman szerepről

A színész Az Igazság Ligája forgatása alatt még arra nyilatkozott, hogy szólófilmben térne vissza Batmanként, erre azonban már nem volt lehetősége.

A színész Az Igazság Ligája forgatása alatt még arra nyilatkozott, hogy szólófilmben térne vissza Batmanként, erre azonban már nem volt lehetősége.

Mint tudjuk, hogy Ben Affleck rendezőként és színészként is aláírt egy Batman szólófilmre Az Igazság Ligája után, azonban kénytelen volt lemondani a The Batman-film minden szerepéről. A korábbi hírekkel ellentétben a fő gondot nem a szkript megírása jelentette, merthogy a színész többszöri próbálkozás után elkészült a The Batman egy alternatív történetével, hanem az alkohol. A munka és a stressz hatására fokozatosan egyre gyakrabban nyúlt a pohárhoz, ami végül teljesen tönkretette életét, ráment a házassága is Jennifer Garnerrrel, akivel végül 2018-ban elváltak.

Az esetről több cikk is megjelent már, most azonban a The New York Times készített portrécikket a színésszel, aki meglehetősen nagy őszinteséggel beszélt a történtekről, hogy valójában mi állt a döntése hátterében. Mint kiderült, a gondok ellenére Affleck elkészült a The Batman forgatókönyvével, amit egy barátjának meg is mutatott, s nagy lelkesedést váltott ki, ugyanakkor figyelmeztette a színészt, ha elvállalja a szerepet, akkor még nehezebb lesz kilábalni.

Megmutattam valakinek a The Batman forgatókönyvét, és azt mondták, hogy „szerintem a szkript jó. De azt is gondolom, hogy halálra fogod inni magad, ha újra keresztül mész azon, amin átmentél.”
Ben Affleck

Ha valakinek ilyet mondanak, általában elég, hogy észbe kapjon, és átértékelje életét, karrierjét, ugyanakkor nagyon nehéz lehetett visszautasítani egy ilyen nagy projektet. Affleck azonban elég erősnek bizonyult, hiszen átengedte a rendezői szerepet és a főszerepet másnak, ő pedig elvonóra ment.

Matt Reeves teljesen újraírta a forgatókönyvet, más alapokra helyezte a cselekményt, így talán soha nem tudjuk meg, hogy mi állt Affleck történetében, bár Zack Snyder korábban elárulta, hogy eredeti terve szerint Az Igazság Ligája második részében Batman meghalt volna, feláldozta volna magát az emberiség javára.

Még több a témában...

Terence Winter vezetésével spin-off sorozatot készíti az HBO Max, ami a The Batman univerzumában játszódik

Kévés Bence Mihály

Matt Reeves azon mesterkedik, hogy a The Batman-trilógiában bemutatja a főhős egyik legnagyobb ellenfelét?

Kévés Bence Mihály

A Joker mintájára egy Bane spin-off is készülhet, és akár még a The Batman folytatásában is megjelenhet a karakter

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat