Wide Screen
Image default
Filmek

Mikor folytatódik a The Batman, a Jurassic World 3., a Shang-Chi és más filmek forgatása?

Nemcsak az idei évre, hanem a következő naptári évre is hatással lesz a világot sújtó koronavírus-járvány.

Nemcsak az idei évre, hanem a következő naptári évre is hatással lesz a világot sújtó koronavírus-járvány.

Mivel nem sikerült megfékezni a koronavírus-járványt a nemzeteknek, a mozik világszerte bezártak, ez pedig arra kényszerítette a stúdiókat, hogy elnapolják a bemutatókat az év hátralévő felére. Miután leállították a forgatásokat is, most mindenki arra kíváncsi, hogy mikor folytatódhat a munka, és a többhetes, legrosszabb esetben hónapos csúszás miben befolyásolja a 2021-es premierdátumokat, esetleg ott is teljes káoszra készülhetnek a rajongók?

Nagy blockbusterek munkálatainak leállításával így a The Batman, a Mátrix 4., a Jurassic World: Dominion, vagy a Marveltől a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája 2021-re tervezett bemutatói is veszélybe kerültek így? Vagy a már eltervezett forgatásokat mikor tudják elkezdeni, hiszen az Uncharted-film munkálatait már későbbre tették át, szemben a Doctor Strange az őrület multiverzumában folytatást még nem tolták át, amit a tervek szerint júniusban kezdenek.

Jurassic World

A kormányok megtették a szükséges óvintézkedéseket, rendeleteket adtak ki, melyben megtiltják a tíz főnél nagyobb összejöveteleket, ennek hatályában sem folytatni, sem elkezdeni nem lehet a forgatást. A Variety értesülései szerint elsőként az Egyesült Államok területén folytatódhat a munka, mivel „a tengerentúli filmek forgatásai túl nagy logisztikai kihívást jelentenek a koronavírus-járványra való tekintettel”. A lap azt is megjegyzi, hogy a stúdiók már tájékoztatták a színészeket és képviselőiket, ne számítsanak arra, hogy a késleltetett forgatások május közepénél előbb folytatódni fognak. És a május még nagyon optimista hozzáállás is, mert várhatóan a világjárvány csak április végén fog tetőzni olyan nagy metropoliszokban, mint New Yorkban.

Ami a Warner Bros. stúdiót érinti, a The Batman munkálatai az öreg kontinensen kezdődtek, csaknem két teljes héten keresztül filmeztek Angliában, amikor beütött a krach, és leállították a munkát, miközben a Mátrix 4. San Franciscóból Berlinbe költözött át. A Mission: Impossible 7. épp az olaszországi gócpont közelében, Velencében forgott, amikor kitört a járvány – de új forgatási fotók alapján Tom Cruise-on még a koronavírus sem fog. Kezdetben csak kéthetes csúszásról beszéltek a szervezők, de elképzelhetetlen, hogy ne beszéljünk még nagyobb pihenőről. És akkor még nem beszéltünk olyan alkotásokról, amik csak tervezés alatt állnak, és szintén ütemezési gondokat okoznak az elhalasztott filmek bemutatói. Előfordulhat, hogy később tudják elkezdeni a munkát a filmeken, s el kell tolni a bemutatókat, de még a legrosszabb forgatókönyv is megtörténhet, hogy bizonyos szerepet újra kell castingolni.

Uncharted

Az egészből talán legrosszabbul a Sony Pictures jön ki, hiszen Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével az Uncharted-film stábja már a forgatásra készült Berlinben, amikor félbeszakították a munkát. Itt még azzal is számolni kell, hogy Holland várhatóan hamarosan odébb áll, mivel a Pókember 3. filmezését júliusra időzítették. Eközben úgy tudni, hogy a járvány nem befolyásolja a Doctor Strange második részének júniusra időzített forgatását.

Még több a témában...

Sam Neill régi barátját üdvözölte a Jurassic World: Világuralom forgatási képén

Kévés Bence Mihály

Laura Dern és Sam Neill ismét dinoszauruszokkal harcol a Jurassic World: Világuralom forgatásán

Vigh Martin

[SDCC 2020] A franchise legélethűbb dinoszauruszaival találkozhatunk majd a Jurassic World: Dominionban

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat