Főoldal Előzetesek Lehengerlő utolsó előzetest kapott Az Alkotó
Előzetesek

Lehengerlő utolsó előzetest kapott Az Alkotó

John David Washington karaktere egy robotot vég a jövőben dúló sci-fi háborúban.

434

A Disney még április végén a Las Vegas-i CinemaCon alatt leplezte le a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet rendezőjének új filmjét. Megváratták a rajongókat az első előzetessel, majd a 20th Century Studios július közepén bemutatta a második előzetest, két héttel a premier előtt pedig befutott a végső, nagy előzetes Az Alkotó című epikus sci-fi akcióthrillerhez.

Megvárakoztatták a rajongókat, sokan már aggódtak, hogy a bejelentés és a forgatás után mennyi idő eltelt, mire láthattunk valamit a filmből. Az első trailer mindenért kárpótolt, majd ahogy többet megtudtunk a történetről és a főszereplőkről, úgy nőtt a hype, hogy lássuk, hogyan végződik az emberek és a mesterséges intelligencia harca a távoli jövőben.

Az eddig látottak alapján nem kérdés, hogy Gareth Edwards lehengerlő, eredeti történetet bemutató sci-fivel tér vissza. A korábban látott képsorok mellett újabb jeleneteket láthatunk a szeptember végén érkező filmből. A látvány pazar, a zenei aláfestés zseniális, az időzítés pedig nem is jöhetett volna jobbkor, mint amikor a mesterséges intelligencia hajnalában állunk.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis alapján “az emberi faj és a mesterséges intelligencia erői között háború dúl a jövőben, amikor Joshuát (Washington), egy megrögzött volt különleges ügynököt, aki felesége (Chan) eltűnését gyászolja, felkérik, hogy levadássza és ölje meg az Alkotót, a fejlett mesterséges intelligencia megfoghatatlan tervezőjét, aki kifejlesztett egy titokzatos fegyvert, amely képes véget vetni a háborúnak… és magának az emberiségnek. Joshua és elit ügynökökből álló csapata átkel az ellenséges vonalakon, a mesterséges intelligencia által megszállt terület sötét szívébe… csak azért, hogy felfedezzék, hogy a világvégét jelentő fegyver, amelynek elpusztítására utasítást kapott, egy kisgyerek bőrébe bújtatott mesterséges intelligencia.”

Washington mellett Az Alkotó további főszereplői Gemma Chan (Örökkévalók), Ken Watanabe (Eredet), Sturgill Simpson, az újonc Madeleine Yuna Voyles és az Oscar-díjas Allison Janney (Én, Tonya). A filmet 2023. szeptember 28-án mutatják be a magyar mozikban.

Az Alkotó
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Filmek

A Tenet és Az Alkotó sztárja is jelölt Kang, a Hódító szerepére

Két nagyszerű színész is pályázik Kang, a Hódító szerepére, miután Jonathan Majors-t...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Az Alkotó
Filmkritikák

Az Alkotó kritika

Minden pénzét megéri Az Alkotó, ami Gareth Edwards legjobb alkotása.